tomasz777 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Drodzy koledzy,mam problem z jednym przełożeniem,po przełączeniu muszę zakręcić kilka razy korbą żeby przerzutka wskoczyła,wskoczy wtedy,ale z bardzo dużym hałasem.Osprzet Deore 1/11.Jest problem tylko z jednym przełożeniem,czwarta zębatka kasety licząc od najmniejszej,reszta działa płynnie i bez zarzutu.Czy to kwestia rozregulowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Cytat .Czy to kwestia rozregulowania? Tak. Choć raczej reszta "bez zarzutu" to nie ma prawa działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Reszta działa perfekcyjnie i płynnie,tylko to jedno przełożenie szwankuje.Moze kwestia brudu lub linkę prześladować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Prędzej uszkodzone zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 To praktycznie nowy rower, zęby są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 No może przesadziłem że reszta chodzi perfekcyjnie.Problem jest zrzucić z piątej koronki na czwartą.Od czego zacząć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Od tutorialu na yt i regulacji przerzutki od podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Delikatny ruch baryłki w manetce załatwił sprawę,jeszcze nie jeździłem ale na sucho wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.