ardb Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Heja Czy ktoś rozumie tę dziwną konstrukcję, z powiększeniem obu komór pozytywnej i negatywnej przez te "walce" przykryte zewnętrzna puszką? Na chłopski rozum wygląda to niedorzecznie - dodatkowe elementy, dodatkowe uszczelnienia. I to jeszcze między tymi komorami na środku pojedyncza chuda uszczelka trzymająca ogromne różnice ciśnień. Przez tą gównianą uszczelkę złapałem ostatnio stuck down i zmarnowałem 2 dni urlopu, pieniądze i nerwy. Dlaczego po prostu główna puszka nie jest grubsza - żadnych nasuwanych dziwactw, wszystko prostsze i pewniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Kiedyś były dostępne osobne wersje ze zwykłą puszką i większą. Zależnie od wagi rowerzysty i konstrukcji zawieszenia czasem potrzebna była wersja z dużą puszką, bo na zwykłej nie wykorzystywany był cały skok. W twoim damperze masz konstrukcję uniwersalną pod tym względem; możesz sobie regulować wielkość komory. No ale jest ta konstrukcja bardziej skomplikowana i awaryjna. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Niby jak mogę sobie regulować? Są różne zewnętrzne puszki do kupienia? Czy może mam ją zdjąć i zakleić dziurki w tej wewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Są do tego specjalne spacery od RSa: Ale z tego co ludzie piszą można użyć kawałka starej dętki z tym samym skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Wow Jak stworzyć problem i zaproponować rozwiązanie Nowoczesny marketing. Dzięki za te informacje. Chyba już wszystko jasne. Może i sobie wsadzę dętkową tuleję w ramach redukcji ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi