Smieciarz Napisano 28 Lipca 2022 Napisano 28 Lipca 2022 Na piaście jest takie logo, wygląda solidnie, ma uchwyt na tarczę, chyba łożyska maszynowe. Zna ktoś te logo? Znalazłem całe koło pod śmietnikiem i ma ono pęknięte 5 szprych i nie wiem czy warto naprawiać.
Mihau_ Napisano 28 Lipca 2022 Napisano 28 Lipca 2022 Może ja jestem dziwny ale jeśli miałbym w ręku koło wyciągnięte ze śmietnika i zastanawiał się nad naprawą to najbardziej istotnym byłby dla mnie stan techniczny a nie logo C4 to generalnie najniższa seria komponentów własnych cannondale a czy to jest akurat ich wyrób to pojęcia nie mam
Gość Napisano 28 Lipca 2022 Napisano 28 Lipca 2022 Niby C4 to Cannondale, ale jednak logo jest inne. Nie wydaje mi się, żeby to była wspomniana firma.
Gość Napisano 28 Lipca 2022 Napisano 28 Lipca 2022 Czyli jednak. Google zwracało zupełnie inne logo. Jeżeli koło ma rozwalone 5 szprych, to ja bym na cuda nie liczył.
Smieciarz Napisano 29 Lipca 2022 Autor Napisano 29 Lipca 2022 dzięki kochani, wymiana tych 5 szprych będzie wiązała się z koniecznością odkręcenia tarczy hamulcowej oraz demontażu kilku innych szprych bo nie chce szprycha przejść na drugą stronę bez wyginania.
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Napisano 29 Lipca 2022 Chyba nie zrozumiałeś. Jeżeli 5 szprych jest urwanych, a koło wylądowało na śmietniku, to jest duża szansa że śmietnik to właściwe miejsce. Gdyby jedna szprycha była urwana, to się zdarza, no ale nie 5...
Smieciarz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Napisano 31 Lipca 2022 Już wiem dlaczego wylądował w śmietniku. Po założeniu brakujących szprych nie da się wycentrować koła z powodu zapieczonych starych nypli. Ktoś zapewne próbował je centrować i ukręcił kilka szprych jedną pogiąl i się wkurzył i wywalił. Jedna szprych 3 zł, w sumie jest ich 36 x 3 zł = 100 zł za kit wie czy dobre koło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.