nikbar1 Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Szukam i za cholerę nie mogę znaleźć, da się to zrobić, czy trzeba rozkuć łańcuch ? możne ktoś poratuje jakimś filmem czy opisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Da się to zrobić bez zdejmowania łańcucha, w czym konkretnie problem? Zrzuć sobie na najmniejsze zębatki i przy wyjmowaniu/zakładaniu kółeczek napinasz ręką wózek przerzutki i tyle, nie powinno to być zbyt trudne i zająć więcej niż 10 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Ewentualnie zdjąć koło, wtedy łańcuch będzie zupełnie luźny. A tak w ogóle, to istnieją spinki. Po co sobie robić problemy, które w normalnym świecie nie istnieją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 28 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Mam skuty pinem, czy mam odkręcić najpierw dolne, wymienić, a potem górne, czy oba na raz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Ja bym najpierw odkręcił górne, a potem dolne... A może najpierw dolne? Sam nie wiem... Zlituj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Zaznacz sobie jakoś które jest które, bo to nie jest obojętne. Przyjrzyj się wózkowi, w mojej przerzutce składa się z dwóch blaszek, chyba odkręcenie górnego oddziela blaszki od siebie. Cytat Ja bym najpierw odkręcił górne, a potem dolne Ty byś najpierw odkręcił koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Ja bym najpierw zdjął łańcuch Wybacz @nikbar1 nieco za szyderczą odpowiedź, ale naprawdę pytanie jest co najmniej... Gdyby jeszcze się za tym kryło jakieś drugie dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 No w życiu nie rozkręcałem przerzutki, ostatnio coś wymieniałem i koła nie mogłem założyć , nie wiem dlaczego ale mnie strasznie to steruje. Na dniach poodkręcam, będzie co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Rób sobie zdjęcia z kolejnych etapów. I piwo wypij po a nie przed albo w trakcie 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Na kółeczkach są oznaczenia. Guide i Pulley. Dodatkowo w tych nowszych i wyższych modelach, jest strzałeczka pokazująca kierunek obrotu. Jeżeli jej nie ma, to kółko jest "dwustronne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Mama strzałki,znaczy na jednym, są też te kółka wyprofilowane, raczej nie pomylę, faktycznie walnę sobie ze 2 piwa przed akcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Po akcji 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Ja serwisowałem ostatnio kółeczka w 3 przerzutkach. Mimo takiego samego wyglądu z zewnątrz, górne i dolne różniły się znacząco w środku. Zrobienie tego z założonym łańcuchem jest możliwe, ale ja to robiłem przy okazji zmiany łańcuchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Zrobiłem to na trzeźwo i żałują, musiałem teścia mechanika wołać bo dostałem szału, znaczy pierwszy rower ok, ale przy drugim zakręciłem się jak świński ogon i poległem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.