drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Jeśli mam mu zapłacić sporą kwotę z złożenie roweru (nie mam narzędzi, dlatego nie zrobiłem tego samemu), to chce mieć pewność, że z rowerem będzie wszystko dobrze. Jedyne z czym mam problem to właśnie z tymi sterami. Jak on zawinił to ma to poprawić i mnie to nie interesuje, bo w aktualnym stanie rower średnio nadaje się do jazdy. 14 minut temu, skom25 napisał: Jaki kapsel? Co ma się wkręcać? Mam pewne wątpliwości, czy Ty w ogóle wiesz co robisz... No chyba że piszesz o Top Cap, co można rozumieć jako kapsel i wkręcaniu w gwiazdkę. Jeżeli dokręcałeś to "na pałe", to wcale się nie zdziwię jak zerwałeś gwint w gwiazdce. Nic nie jest zerwane wszystko się wkreciło i tak wiem co robię. Kontynuujmy temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 To po co robisz "na dwa fronty"? On Ci zrobił źle, Ty coś grzebiesz i na dodatek chyba coś uszkodziłeś. Takie coś nigdy dobrze się nie kończy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Nic nie jest uszkodzone bo normalnie się wkreciło a wszystko działa tak jak działało wtedy jak on to zrobił. Spytać was i tak wolałem, bo nie wiadomo kiedy on to ma zamiar sprawdzić i czy w ogóle sprawdzi. A jeśli mowa o tym czarnym elemencie na zdjęciu (gwiazdce), to również dodam, że niczego takiego tam nie ma. W zestawie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Przede wszystkim, to niech wymieni bieżnie. Po drugie, jeżeli uważasz że coś jest źle, a na to wygląda, to nie ma "nie wiadomo kiedy". Inna sprawa, że tak jak wyżej zauważył @chudzinki, robisz to tak na raty, że można już stracić wątek w jakim aktualnie jest to stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Wszystko jest złożone tak jak było i działa tak jak działało. Nic dodać nic ująć. Tak czy siak dziękuję za pomoc, bo dowiedziałem się co może byc nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 A jesteś pewny, że Top Cap nie opiera Ci się o rurę sterową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Jak powiesz jak to sprawdzić, to będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Na rurę nakładasz mostek. Od miejsca gdzie się kończy rura, do krawędzi mostka lub podkładki nad mostkiem, powinny być jakieś 3mm wolnego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Ja się już z tym bawić nie będę. Jak ma sprawdzić, to niech on się z tym bawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 No tak, bo odkręcić górną śrubę to filozofia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 No tak, to może chociaż bardziej byś to wytłumaczył bo jakoś nie kumam. Mam odkręcić górną śrubkę i co zdjąć wszystkie te podkładki czy jak, bo mało rozumiem z tego co mi napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Tak ma to mniej więcej wyglądać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Od 3:04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 https://imgur.com/a/K3hzPDb No jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Jezu, a Ty twierdzisz że wiesz co robisz... Na dentystę masz już odłożone, czy dopiero zbierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 1 godzinę temu, chudzinki napisał: Ale nie lepiej by było żebyś Ty już roweru nie oddawał temu serwisantowi? Zmieniam pytajnik na wykrzyknik 🤣. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Żarty żartami, uświadomcie mnie co tu jest nie tak, bo widocznie nie wiem. Od razu mówię że nie uważam się za osobe ktora jest wszechwiedzaca i ma duże doświadczenie więc proszę to uszanować. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Mostek trzyma Ci się na 10-20% powierzchni. Jazda na tym, to jest samobójstwo. Całkiem dosłownie. Mam dla Ciebie także złą wiadomość. Jeżeli pod mostkiem nie masz podkładek, to masz za krótką rurę sterową i widelec do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 5 minut temu, drajwer112 napisał: nie uważam się za osobe ktora jest wszechwiedzaca i ma duże doświadczenie więc proszę to uszanować. Nie musisz, bo nie ma osoby, która wszystko wie, ale serwisant rowerowy nie powinien zrobić czegoś takiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 No mam jakieś dwie podkładki jeśli o te ci chodzi: https://imgur.com/a/1raOupU Nawet trzecią gdzieś taką mam. Dziwi mnie to, że ten gość tego od razu nie zauważył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 To je wymij, bo się zabijesz. To jakiś partacz a nie serwisant, teraz nie mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Mało tego. On pracuje w serwisie rowerowym. Nie wiem czy serwisant, poznałem go, dałem mu rower do: Wymiany suportu, przerzutki przedniej, linek, centrowania koła... spisał się dobrze więc mu zaufałem, a tu takie coś. No czyli koniec współpracy. Ogólnie na miejscu stwierdził, że stery muszą się dotrzeć.. Zdjąć je i jakie kroki podjąć? Nie wiem czy powinienem mu to oddawać. Już chyba wole sam się z tym bawić i w razie problemu się tutaj zgłosić. Przynajmniej nie skończę u dentysty. Co jakbym dał taką podkładkę jak ten prawdziwy serwisant z park toola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Oddaj komuś kto ma o tym pojęcie, bo takie tłumaczenie nie ma sensu. Nie za bardzo ogarniasz podstawy, a tłumaczenie krok po kroku przez Forum jest niewykonalne. W sterach nic się nie musi docierać, to zwykłe łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Nie bardzo mam komu to oddać. Powiedz mi co tu jest konkretnie do zrobienia. Może się ktoś znajdzie. Z jednego serwisanta zrezygnowałem bo odwalał totalną fuszerę. Wątpię żeby coś zdziałał. Jest jeszcze jeden w mojej okolicy, ale go kompletnie nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 Napisałem wszystko co było do napisania. To o czym myślałem, nie jest przyczyną. Zostaje bieżnia jako podejrzany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.