Andrzej80 Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Pytanie może nie w temacie, ale liczę na pomoc. Mam w rowerze mechanizm korbowy z zębatkami 42-32-22 zmieniam na 48-38-28 czy moja stara przerzutka to ogarnie czy musze wprowadzić jakieś zmiany? Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Zależy od modelu przerzutki. W instrukcji do niej będą parametry korby z jaką może współpracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej80 Napisano 28 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 To mam jeszcze jedno pytanie. Sprawdziłem moją przerzutkę z przodu. Może to żadna rewelacja bo to Shimano Tourney i "obsługuje" 48. Teraz kwestia czy będzie konieczna zmiana położenia przerzutki - podniesienia i regulacji? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.