hawkeye Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Cześć! Krótkie pytanie. Czy to razem będzie działać? - korba M4100 z zębatką narrow wide 36t - manetka sl-m315 (8s) - przerzutka RD -R3000 SS - kaseta CS-HG50 -8 11-28 lub 13-26 - łańcuch KMC X9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 będzie ale po co ci łańcuch 9s kiedy kaseta będzie 8? lub dlaczego kaseta+manetka 8 kiedy przerzutka i łańcuch "obsłuży" 9? nie lepiej zrobić po prostu 1x9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Remontuje stary rower i nie chciałem ruszać napędu. No ale... W korbie nie pasowało mi stopniowanie więc kupiłem nową. Na manetkach nie było już czuć klików, więc kupiłem manetkę. Teraz doskwiera mi przerzutka która już nie naciąga dobrze łańcucha i chciałem kupić nową bez wymiany kasety.... poza tym nie wydaje mi się żeby przy tym zastosowaniu tego roweru 9s dał mi jakąś korzyść. I tak jeżdżę na 4 najmniejszych koronkach kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 28 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Zrób jak powiedział @Mihau_. Cały napęd 1x9. Zgniłe kompromisu będą dotad uwierać, aż się ich wcześniej czy później pozbędziesz. Napęd 9s chyba drogi nie jest. Cytat tak jeżdżę na 4 najmniejszych koronkach kasety. Popracuj nad kadencja. To nie jest trudne. Będziesz jeździł na 4 największych koronkach. Organizm Ci podziękuje. A na Stravie będziesz się mógł pochwalić dłuższymi i szybszy trasami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 28 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Ale ja pedałuję te 80-90. Jak już bym miał zmieniać ilość rzędów to wtedy chyba lepiej od razu 10. Ceny 9s i 10s są podobne, a tam na oko bardziej stopniowanie mi się podoba. Chciałbym mieć przeskoki o 1 ząbek na najmniejszych koronkach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.