Skocz do zawartości

[napęd] mix szosy z MTB

hawkeye

Rekomendowane odpowiedzi

Remontuje stary rower i nie chciałem ruszać napędu. No ale... W korbie nie pasowało mi stopniowanie więc kupiłem nową. Na manetkach nie było już czuć klików, więc kupiłem manetkę. Teraz doskwiera mi przerzutka która już nie naciąga dobrze łańcucha i chciałem kupić nową bez wymiany kasety.... :D poza tym nie wydaje mi się żeby przy tym zastosowaniu tego roweru 9s dał mi jakąś korzyść. I tak jeżdżę na 4 najmniejszych koronkach kasety.

Zrób jak powiedział @Mihau_. Cały napęd 1x9. Zgniłe kompromisu będą dotad uwierać, aż się ich wcześniej czy później pozbędziesz. Napęd 9s chyba drogi nie jest.

Cytat

tak jeżdżę na 4 najmniejszych koronkach kasety.

Popracuj nad kadencja. To nie jest trudne. Będziesz jeździł na 4 największych koronkach. Organizm Ci podziękuje. A na Stravie będziesz się mógł pochwalić dłuższymi i szybszy trasami ;) 

Ale ja pedałuję te 80-90.

Jak już bym miał zmieniać ilość rzędów to wtedy chyba lepiej od razu 10. Ceny 9s i 10s są podobne, a tam na oko bardziej stopniowanie mi się podoba. Chciałbym mieć przeskoki o 1 ząbek na najmniejszych koronkach . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...