TurboRower_18 Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Witam W moim mtb po 4000km wymieniłem łańcuch. I okazuje sie że na najmniejszych żebatkach łańcuch przeskakuje jak stanę na korby Na starym łańcuchi nie ma tego problemu. To normalne? Ułoży sie? Czy kaseta do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 kaseta do wymiany, ewentualnie tylko koronki, które są zużyte jeśli da się kupić kup przymiar do łańcucha i zapoznaj się z tematem kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboRower_18 Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 przymiar do łańcucha mam i jest naciągnięty na 0.75% bo wpada Wiem o co chodzi z kadencją Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu. Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T) - DEORE Już ich nie robią? Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Cytat Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online Nie wiem, poszukaj sobie w katalogach shimano https://bike.shimano.com/en-EU/components/mtb.html Cytat Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T) - DEORE Już ich nie robią? Kaseta 10s 11-42 to kaseta 10s 11-42, nie musisz mieć identycznej, shimano też nie musisz mieć Cytat Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu. Żebyś sobie korby tym nie zaorał bo to trochę większy koszt niż nowa kaseta, której i tak potrzebujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.