binbon Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Witam wszystkich! Budżet na kask to maksymalnie 500zł, chce jeszcze w to wcisnąc czapeczkę pod spód. Szukam zwykłego kasku, nie MTB. Kompletnie się nie znam, nie wiem jakie firmy, funkcje itd co jest dobre. Z tego co przeglądałem to rzucił mi się w oczy Lazer Blade+ mips , co sądzicie o nim? Dodatkowe pytanie czym się różni blade zwykły od blade+ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binbon Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Nie ma ruchu w temacie ale ja sobie dalej riserczuje i trafiłem teraz na Lazer Strada KinetiCore z jakaś nową technologią zamiast mipsa. Jest tańszy niż Blade także to plus. Ktoś go ma może, jak on wypada na tle Blade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Kask trzeba przymierzyć, ma być dostosowany do twojego kształtu głowy i żadne szczególne "polecanie" nie ma tutaj sensu, zupełnie jak przy siodełku. O mipsach czy innych magicznych systemach wypowiadał się nie będę, powiedzmy, że do mnie nie przemawiają. Zwrócę ci jednak uwagę na jedną bardzo istotną kwestię, która dotyczy obydwu kasków jakie wymieniłeś - są po prostu ciężkie, 290g na kask szosowy to bardzo dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.