Skocz do zawartości

[przerzutki] dołożenie przód do riverside 500 decatholon

kacpi619

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
dziewczyna kupiła sobie  RIVERSIDE 500 z decathlon To ma on tylko tylne przerzutki(9) Bez przednich(3).
Troche dokucza jej brak przednich przerzutek- czy jest możliwość dołożenia??

jeśli tak to jak się do tego zabrać? tylne przerzutki mogą zostać a dołozycz przód? cyz jak to wygląda?

W czym jej przeszkadza brak przedniej przerzutki? Że teraz jej nie ma, a w rowerze z komunii była? :) 90% zwykłych użytkowników i tak nie potrafi z nich korzystać, więc jeżdżą na jednej koronce, a wręcz na jednym przełożeniu ("tylko nie zmieniaj przerzutek, bo mam dobrze ustawione"). ;)

Więc zakładając że pytanie o przednia przerzutkę spowodowane potrzebą miękkich przełożeń - opisane wyżej założenie korby 2x/3x to najdroższa opcją.  Mozna założyć większą kasetę 9x 11-40, przerzutka tył tez do wymiany raczej, bo ta co jest obsługuje wg Deca tylko do 36T. Inna opcja - wymiana korby na model gdzie można zmienić blat i zamontować 32T lub 30T, ograniczy to twarde przełożenia i osiągane prędkości ale coś mi mówi, że w tym przypadku to nie ma znaczenia.

Jest jeszcze jeden haczyk - nawet jak linkę się poprowadzi w pełnym pancerzu, to trzeba kupić obejmę z oporą na koniec pancerza, bo rama tego nie ma, a przednia przerzutka potrzebuje doprowadzenia samej linki, a nie pancerza - koniec pancerza musi się o coś oprzeć. Nie znalazłem takiego czegoś w sklepie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...