Bogusz10 Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Witam Mam takie pytanie do szanownych kolegów. Staję przed zakupem opon ,głównie na asfalt, twarde dukty leśne i moje pytanie brzmi. Czy Maxxis Pace będzie dobrym wyborem ?
Maniek79 Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Witam, Miałem podobny problem, zdecydowałem się na SCHWALBE HURRICANE polecam
teotym Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Rozważ jakieś wzmacniane, jeśli nie obawiasz się dużego ciężaru. Chyba, że masz opanowaną do perfekcji zmianę dętek w terenie. https://www.schwalbe.com/en/tour-reader/marathon-plus-mtb
Bogusz10 Napisano 25 Lipca 2022 Autor Napisano 25 Lipca 2022 1 godzinę temu, Maniek79 napisał: Witam, Miałem podobny problem, zdecydowałem się na SCHWALBE HURRICANE polecam Aż tak drastycznie bym nie chciał. Trochę klocka musi być na czele opony. Te Maxxisy wydają się być OK.
kipcior Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Vittoria Mezcal, idealna opona do takiej jazdy.
Bogusz10 Napisano 28 Lipca 2022 Autor Napisano 28 Lipca 2022 No i dzisiaj jazda na świeżo założonych Maxxi-sach Pace.Ja przy swojej jeżdzie swobodnej po płaskim/asfalt jakoś diametralnej różnicy nie zauważyłem. Natomiast mam jeden fragment zjazdu w lesie,po tzw. leśnej drodze ze znacznym spadkiem i do tego tą drogą spływa ostro woda po deszczu i wyżłobiła sobie koryto. Na tych nowych oponkach jest dobrze , nie osuwają się jak Schwalbe R Rob. Ale tył w tych starych już miałem mocno zjechany tzn. kolcki na środku. Ciekawe jak szybko będą znikały na asfalcie.
Alsew Napisano 30 Lipca 2022 Napisano 30 Lipca 2022 Zwykła , budżetowa guma , jak znam życie to nawet na drucie , a Ty tu zaraz zrobisz jej galerie 😁
Bogusz10 Napisano 30 Lipca 2022 Autor Napisano 30 Lipca 2022 Godzinę temu, Alsew napisał: Zwykła , budżetowa guma , jak znam życie to nawet na drucie , a Ty tu zaraz zrobisz jej galerie 😁 Zdjęcia wstawiłem aby, jeżeli ktoś szukał takiej opony miał obraz jak wygląda bieżnik. Przeczytaj wątek od pierwszego postu to będziesz bardziej świadomy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.