chudzinki Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Wypełnij wszystko co widnieje na tej umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LilQuzi Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Okej a coś się płaci z taką umowę jakiś podatek bo słyszałem że 2% wartości rynkowej roweru ale nie mogę nigdzie znaleźć tej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Do łamania przepisów nikt Cię na forum nie będzie namawiał... 😋. Od wartości na umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LilQuzi Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 a jeśli wartość nie przekracza 1000 zł to jestem zwolniony czy jak bo jak kupowałem samochód to się tak właśnie z gościem dogadałem i nie musiałem nic płacić działa to też na rowery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Do 1000 zł nie trzeba płacić tylko ta kwota powinna jakoś grać z rynkową wartością sprzedawanej rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LilQuzi Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 No i tutaj pojawia się problem bo ten rower jest tak stary że nie idzie znaleźć takiej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 27 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Warto zauważyć, że odpowiedzialność sprzedającego kończy się na kwocie z umowy. To jest jeśli będzie jakaś mina i będziesz dochodził swoich praw z tytułu rękojmi to co najwyżej do kwoty wpisanej w umowie. Zasadniczo odradzam transakcje pod stołem, czy chodzi o podatki czy chodzi o wynagrodzenia... to się mści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi