tobo Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 9 godzin temu, Dave99 napisał: Aby rozkulać się do 50 i tak będziesz musiał cisnąć ponad 700w. Pokaż mi swoje nogi ,a powiem ci jakim jesteś kłamcą. Fizyki nie przeskoczysz. Opory powietrza przy 50 km/h są 4 razy większe niż przy 25 km/h. Na zwykłym rowerze bez silnika elektrycznego nie rozkulasz się do 50km/h. Z doświadczenia wiem że aby dobić na chwilę do 50km/h potrzebowałem lekkiego spadu, braku wiatru oraz gorącego powietrza powyżej 30C. Opony oczywiście cienkie 1.75 cala i napompowane na max! 45 km/h i tak będzie wymagać ponad 550w mocy mechanicznej. Ps . Człowieku ja przynajmniej jeżdżę cały rok bez względu na warunki atmosferyczne i mam znacznie większe doświadczenie niż jakiś miękiszon co czeka do kwietnia aby rozpocząć tzw. sezon rowerowy. Dejw, jesteś ostatnią rzeczą którą chciałbym oglądać... Więc nie zamierzam niczego ci pokazywać. W ramach wzajemności. Cytuj
PiotrWie Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 13 godzin temu, Dave99 napisał: Ps . Człowieku ja przynajmniej jeżdżę cały rok bez względu na warunki atmosferyczne i mam znacznie większe doświadczenie niż jakiś miękiszon co czeka do kwietnia aby rozpocząć tzw. sezon rowerowy. Z tego co pisałeś jeździsz bo musisz - dojeżdżasz do pracy. Ja jak musiałem też jeździłem ale nie sprawiało mi to przyjemności - obecnie jeżdżę bo mnie to bawi 3 - 4 tyś od kwietnia do listopada i to mi wystarcza - zimą wolę inne formy aktywności fizycznej. Wiem że są tacy co zimą jeżdżą dla przyjemności ale raczej do nich nie należysz - ciekawe czy w ogóle jeździsz gdzieś poza dojazdami do pracy. Jak widzisz nie tylko ja potrafię rozwinąć chwilową prędkość 45/h a na szosówce zdarzało mi się i powyżej 50/h, ale wyczytałeś że jest to niemożliwe więc nawet jak 10 osób napisze że to robiło to stwierdzisz że kłamią - bo tak wierzysz w to co napisano w internecie. Jak zrobisz jak ja powyżej 100 tyś km rowerem, w tym 15 tyś elektrykiem to pogadamy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi