JWO Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Prawdopodobnie zmienię swój napęd z 1x11 do 2x11. Teraz na przodzie ma 48T oval. Czy przerzutka GRX FD-RX810-F będzie współpracowała z owalem? Maksymalna zębatka dla tej przerzutki to 48T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Podobno nie ma z tym problemu, ale niech wypowie się praktyk. Bardzo dużo ludzi ma takie blaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Będzie współpracowała ale w 100% przypadków przerzucanie na owalach jest mniej sprawne niż przy okrągłych blatach. *o ile korbę będziesz miał grx bo ma ona inną linię łańcucha niż szosowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Dobra uwaga. Sądziłem że @JWO podmieni blaty, ale jak tak czytam, to wcale nie jest to takie oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Mam korbę GRX z owalnym blatem 48T. Chcę dokupić przerzutkę i mniejszą zębatkę 31T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Powinno działać, tylko weź pod uwagę że będziesz musiał ustawić przerzutkę odpowiednio wysoko. Tak jak pisał @Mihau_, pewnie spadnie przez to kultura pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Właśnie się obawiam, że mając 48T owal, będzie za wysoko. Max dla tej przerzutki to 48T. No nic najwyżej zmienię na okrągły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 No i sprawdź czy będziesz mógł tak wysoko ustawić przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 17 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Przerzutki już zamówione. Ale mam następną zagwozdkę. Przy napędzie 1x11 blat to NW. Czy nie będzie problemu pożenić go z napędem 2x11? W GRX810 mała zębatka to 31T, czyli nie NW. Jeżeli będę musiał wymienić też blat to myślę nad zmianą napędu na 46/30 lub nawet 46/29 (o ile 29T istnieje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Jeśli masz blat NW to nie wykorzystasz go do opcji z przednia przerzutką. Konieczny jest zakup dwóch blatów lub kompletnej korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Przy napędach 2x zębatki owalne działać działają. Jakoś, nie da się tego wyregulować dobrze. Ot działa. Przy di2 działa jeszcze bardziej tak sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.