Waldek1972 Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Kupiłem dwa dni temu komputer rowerowy Rider15neo SN urządzenia 2004211100003298 . Dodatkowo dokupiłem dwa czujniki Speed Cadence Sensor C3 komunikujące się po protokołach Bluetooth i ANT+ . Urządzenia nie można sparować z żadnym z czujników jeden ustawiony jako kadencja drugi jako prędkość. Oba czujniki są wykrywane przez telefony oraz smartwatche. Ledy na czujnikach zapalają się odpowiednio na zielono i niebiesko. Niestety dwugodzinna wizyta w Centrum Rowerowym gdzie zakupiłem Ridera15 neo nie pomogła i nie udało się sparować czujników z urządzeniem. Były wykonywane kilkukrotne przywracanie ustawień fabrycznych i kolejne próby synchronizacji. Czy jest jakaś możliwość wykonania synchronizacji ? Czy jest w Poznaniu autoryzowany serwis Brytona? Z góry dziękuję za wszekie podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Ten licznik nie obsługuje protokołu ANT+, a BT w takich czujnikach to jest raczej do komunikacji z telefonem w celu aktualizacji firmware itp. ANT+ to jest obecnie standard - oddaj ten szmelc i budżetowo weź sobie coś od iGPSPORT, iGS320 na przykład. https://igpsport.pl/produkt/igs320/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Czy taki szmelc to bym nie powiedział, posiadalem go jakis czas i działał z czujnikami elegancko ale orginalnymi od brytona. Czujnik kadencji i predkości bez problemu mi to parował. W końcu sprzedałem bo jednak chciałem cos z mapami, czlowiek zapragnał poznawac nowe tereny. Wiem telefon ktos mi napisze że sie nadaje owszem ale ja wole jednak komputerek bo tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 @keltu ma rację, wynika to nawet ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Tak swoją drogą używałem Ridera 10 (ten 15 wygląda jak lekko odświeżona wersja) i nie dało się tego efektywnie sparować z żadnym z czujników BT, które posiadałem. Albo ich nie widział, albo jak już sparował to co chwila je gubił i tak w kółko. Te same czujniki z Garminem zadziałały od strzała i zero problemów. Oczywiście nie musi to być żaden dowód na cokolwiek innego poza wadliwą sztuką Nie chciało mi się bawić w dalsze sprawdzanie i reklamacje, Brytona odziedziczyła partnerka i dalej używa bez żadnych czujników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Niestety taki chyba urok tańszych urządzeń. Miałem Lezyne Super Pro GPS, czyli chyba najwyższa półka z tych "tanich". Ilość problemów była niesamowita, nie było wyjazdu żeby coś się nie skopało. Doszło do absurdu, że po zmianie telefonu nie byłem nawet w stanie zrzucać tras. Połączenie BT było przerywane w losowych momentach i tyle. Kupiłem Garmina. Zero problemów. Ładuję, używam i się nie zastanawiam, bo wiem że wszystko zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 25 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Jak pisałem wyżej z oryginalnymi czujnikami od brytona nie miałem problemu. Teraz posiadam aktualnie że czujniki orginalne już mam brytona 450. To tutaj sprawa wygląda już inaczej. Uznalem że licznik bez map a sam zapis śladu to za mało. Jakies trasy które ktoś już przejechał sam miałem ochotę powtórzyć i ten mi na to pozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.