Skocz do zawartości

[Licznnik rowerowy] Bryton Rider 15 neo - problem z synchronizacją z czujnikami Cycloplus

Waldek1972

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dwa dni temu komputer rowerowy Rider15neo SN urządzenia 2004211100003298 . Dodatkowo dokupiłem dwa czujniki Speed Cadence Sensor C3 komunikujące się po protokołach Bluetooth i ANT+ .

Urządzenia nie można sparować z żadnym z czujników jeden ustawiony jako kadencja drugi jako prędkość. Oba czujniki są wykrywane przez telefony oraz smartwatche. Ledy na czujnikach zapalają się odpowiednio na zielono i niebiesko. Niestety  dwugodzinna wizyta w Centrum  Rowerowym  gdzie zakupiłem Ridera15 neo  nie pomogła i nie udało się sparować czujników z urządzeniem. 
Były wykonywane kilkukrotne przywracanie ustawień fabrycznych i kolejne próby synchronizacji.
Czy jest jakaś możliwość wykonania synchronizacji ?
Czy jest w Poznaniu  autoryzowany serwis Brytona?
Z góry dziękuję za wszekie podpowiedzi.

20220724_205300-1.jpg

20220724_195444-1.jpg

Czy taki szmelc to bym nie powiedział, posiadalem go jakis czas i działał z czujnikami elegancko ale orginalnymi od brytona. Czujnik kadencji i predkości bez problemu mi to parował. W końcu sprzedałem bo jednak chciałem cos z mapami, czlowiek zapragnał poznawac nowe tereny. Wiem telefon ktos mi napisze że sie nadaje owszem ale ja wole jednak komputerek bo tak :)

Tak swoją drogą używałem Ridera 10 (ten 15 wygląda jak lekko odświeżona wersja) i nie dało się tego efektywnie sparować z żadnym z czujników BT, które posiadałem. Albo ich nie widział, albo jak już sparował to co chwila je gubił i tak w kółko. Te same czujniki z Garminem zadziałały od strzała i zero problemów. Oczywiście nie musi to być żaden dowód na cokolwiek innego poza wadliwą sztuką ;) Nie chciało mi się bawić w dalsze sprawdzanie i reklamacje, Brytona odziedziczyła partnerka i dalej używa bez żadnych czujników.

Niestety taki chyba urok tańszych urządzeń. Miałem Lezyne Super Pro GPS, czyli chyba najwyższa półka z tych "tanich". Ilość problemów była niesamowita, nie było wyjazdu żeby coś się nie skopało. Doszło do absurdu, że po zmianie telefonu nie byłem nawet w stanie zrzucać tras. Połączenie BT było przerywane w losowych momentach i tyle.

Kupiłem Garmina. Zero problemów. Ładuję, używam i się nie zastanawiam, bo wiem że wszystko zadziała.

Jak pisałem wyżej z oryginalnymi czujnikami od brytona nie miałem problemu. Teraz posiadam aktualnie że czujniki orginalne już mam brytona 450. To tutaj sprawa wygląda już inaczej. Uznalem że licznik bez map a sam zapis śladu to za mało. Jakies trasy które ktoś już przejechał sam miałem ochotę powtórzyć i ten mi na to pozwala. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...