Pawelw3 Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Cześć, jestem nabywcą nowego Rometa Aspre 2 2022, jednak jest pewien problem, podczas montowania koszyków na bidony zauważyłem, że jedna śruba do montowania koszyka ma przekręcony gwint, starałem się nie ruszać żeby jeszcze bardziej jej nie zniszczyć. Czy są jakieś "domowe" sposoby na wyjęcie śruby? Wolałbym nie wiercić, żeby nie uszkodzić ramy i żeby nic mi nie wpadło do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Masz na myśli gwint wewnątrz ramy ? Następnie kupić i osadzić nowe: https://allegro.pl/oferta/m5-nitonakretka-nierdzewna-stozek-duzy-inox-10sz-7340868755 Lub... skorzystać z gwarancji (o ile tak jest "od nowości"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 albo przegwintować na m6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Najpierw napisz co jest uszkodzone . Śruba to element który wkręcasz . Jeśli tylko ona ma uszkodzony gwint to wymień na nową i po kłopocie . Przypuszczam jednak że uszkodzony masz element w ramie czyli gniazdo , insert , ,,nakretkę " . Wyjmowanie sposobem opisanym w podlinkowanym temacie trochę ryzykowne ale lepszego nie znam . Jeśli gwint nie jest całkiem zniszczony , tzn trochę trzyma to możesz nową śrubę wkręcić na klej do gwintów loctite . Powinno wytrzymać . Gwintowanie na M6 też powinno się udać . No i oczywiście w dobrym serwisie sobie z tym poradzą , tzn z wymianą . Aha , jeśli rower jest nowy to najpierw skontaktowałbym się ze sklepem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Gwintowanie na M6 trochę bez sensu. W ten sposób będzie Cię czekała modyfikacja koszyków. Jeżeli nowy rower, to na reklamację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.