MrLuke Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Witam, kupiłem nowe pedały ultegry PD-R8000, są to moje pierwsze pedały spd-sl więc nie wiem czy wszystkie są tak słabo wykonane. W przedniej części obydwu pedałów widać jak by pęknięcia lub jak by zgrzewy sklejenia nie wiem czy to normalne. Zrobiłem zdjęcia ale ciężko to uchwycić w rzeczywistości bardziej to wiać. Czy na wszystkich pedałach spd-sl shimano widać takie niedociągnięcia produkcyjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Raczej tak. Przecież to jest tworzywo wciśkane pod ciśnieniem w formę. Pewnie @KSikorski powie coś więcej w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 To typowe wady formowania wtryskowego, nie do uniknięcia w masowej produkcji. Przykładowy artykuł o charakterze "popularnonaukowym": https://www.intouch-quality.com/blog/injection-molding-defects-and-how-to-prevent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrLuke Napisano 24 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 ok dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.