bartek19933 Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Witam. Planuję w najbliższym czasie złożyć sobie E-bike składającego się z normalnego roweru i zestawu do konwersji na rower elektryczny. Przeszukałem trochę internetu i czuję się w tym wszystkim zagubiony. Liczę na Waszą pomoc w doborze odpowiedniego zestawu dla mnie. Takiego E-bike'a chciałbym użytkować głównie po drogach asfaltowych, dość nierównych w mojej okolicy niestety oraz dość rzadko na drogach leśnych. Mam 173cm wzrostu i 68kg wagi jeśli to ważne. Przeglądając internet wpadł mi w oko zestaw do konwersji firmy BOLT o mocy 1000W oraz baterii 14.5Ah. Prędkość max jaką chciałbym uzyskiwać to jakieś 50-55km/h, a zasieg zadowalać mnie będzie w okolicach 60-100km, jeśli moja średnia prędkość wyniesie jakieś 40km/h. Na jakie produkty mógłbym zwrócić uwagę? Będę bardzo wdzięczny za rady . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Rower elektryczny (ebike) to rower ze wspomaganiem i szybkością max. 25/h na wspomaganiu. Wynalazki z silnikami elektrycznymi rozwijające takie prędkości jak chcesz osiągnąć nie są rowerami ani z punktu widzenia prawa (|jazda nimi drogami publicznymi jest nielegalna), ani w praktyce. Temat zamykam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi