MrGargamel Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Witam czy waszym zdaniem kaseta na zdjęciach do wymiany czy można jeszcze pojeździć ? Dodam że do wymiany mam łańcuch , a nie chcę żeby za szybko się wyciągnął na zużytej kasecie Znalazłem jeszcze na allegro coś takiego https://allegro.pl/oferta/nowy-pajak-kasety-shimano-slx-cs-m7000-32-37-46t-12244732841 Wymiana ostatnich zębów zdałaby egzamin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 1 to działa inaczej - zużyta kaseta nie wyciągnie łańcucha bardziej niż nowa , ona może ,,nie przyjąć" nowego łańcucha . Czyli łańcuch będzie przeskakiwał . 2 rożnie to bywa ale moim zdaniem środkowe zębatki nie przyjmą nowego łańcucha . Możesz spróbować ale starego nie wyrzucaj . Jak nie przyjmie nowego to albo wymienisz kasetę albo założysz stary . Ja przy takim zużyciu kasety nic bym nie robił , tzn jeździłbym do zajechania . Potem zmieniasz komplet . Owszem jest ryzyko że ucierpią korby ale korby wytrzymują dużo , kilka kaset spokojnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Zadziory praktycznie na każdej koronce, śmietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Moim zdaniem kategorycznie nie przyjmie nowego łańcucha, ALE możesz ją zreanimować. I nie pająkiem z najwiekszymi koronkami a 5cioma najmniejszymi luzem. Kup 11,13,15,17,19T za troszkę ponad stówę i będziesz miał najbardziej zmęczone przełożenia - nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 13 godzin temu, Mihau_ napisał: Zadziory praktycznie na każdej koronce, śmietnik Zadziory nie są żadnym punktem odniesienia. Liczy się kształt łuku między jednym zębem a drugim. W tym przypadku środkowy zakres leży. Wymiana ostatnich dwóch koronek niewiele zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Cytat Zadziory nie są żadnym punktem odniesienia. Liczy się kształt łuku między jednym zębem a drugim. Czego skutkiem jest powstanie zadzioru jeśli nie deformacji zęba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 24 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Kasety nowsze i starsze mogą mieć takie same te zadziory, a jedna nowy łańcuch przyjmie, inna nie. Nie na to się patrzy przy ocenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.