Skocz do zawartości

[Wybór roweru elektrycznego] Jaki szybki rower elektryczny do 10-15 tysięcy

HoTii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje roweru elektrycznego do około 10-15 tysięcy złotych, pisząc "szybki" mam na myśli taki przekraczający 25km/h na wspomaganiu, najlepiej aby rozwijał prędkości 40km/h+, pewnie musi być customowy bo w zwykłym sklepie takiego raczej nie dostanę, dobrze jakby miał też manetkę. Mam 193cm wzrostu, więc dobrze by było żeby był duży. Taki który dobrze sprawowałby się na asfalcie i jakichś polnych dróżkach. Czy w tej cenie dam radę znaleźć taki rower który byłby stosunkowo dobry? 

nie wiem czy wiesz ale taki rower który jedzie ponad 25km/h jest niezgodny z przepisami prawa, policja podobno potrafi już to sprawdzać czy rower jest przerobiony, będąc uczestnikami jakiegoś zdarzenia możemy sobie tym przysporzyć problemów.
po drugie to silniki są projektowane aby wytrzymywały te 25km/h, przy 40km/h obciążenia są dużo większe, niektóre posiadają plastikowe zębatki które mogą długo nie wytrzymać przy zwiększonych obciążeniach.
po trzecie tracimy gwarancje

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...