hom3r Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Proszę o pomoc w wyborze z tych trzech modeli. Który by był najlepszym wyborem ? Głównie wycieczki po szlakach górskich Giant Regin E+ 2 [2022] Scott Genius eRIDE 920 Trek Rail 7 Gen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 z doswiadczenia Ci nie powiem ale ze szkoleń itp. powiem Ci że jak silnik elektryczny to shimano. A najlepiej zrobisz jak wypozyczysz sobie rowery na silnikach roznych firm i sam ocenisz. W końcu to nie małe pieniądze wiec może warto potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Nie mam doświadczeń z silnikiem Shimano więc się na ten temat nie wypowiem, ale w 2018 kupiliśmy dwa rowery z silnikiem Yamaha Synccrodrive Sport czyli ówczesny najwyższy model. Zrobiliśmy 13 tys. km. , jeden bez najmniejszych problemów, żonie ostatnio co kilka tygodni wyłącza się prąd w czasie jazdy, wystarczy włączyć z powrotem i działa. Nie miałam czasu podjechać podłączyć się do komputera diagnostycznego, m nadzieję że to tylko jakieś styki. Silnik daje odczucie jazdy naturalnej, wspomaganie odłącza się całkowicie i prawie niezauważalnie, zaczyna się przy 24/j a kończy przy 28/h, jak testowałem Boscha, co prawda wtedy była 3 generacja, ale przeszkadzało mi wyraźne szarpnięcie przy odłączaniu wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi