zendel Napisano 6 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam. Spróbuj nasmarować przerzutke jakimś olejem może części zaszły rdzą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 6 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 mogę się mylić, ale według mnie problem wcale nie musi leżeć po stronie przerzutki, ale manetki. Piszesz, że cofa manetkę, więc może to z nią jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razzel Napisano 6 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Problem jest po stronie manetki... moim zdaniem. Dawno temu w zamiezchłych czasach miałem w swoim makro podobna sytuację... miałem gripshifty, w jednym pekła mi obudowa w miejscu mocowania sprężyny i ta juz nie działała tak jak powinna po sklejeniu. Poprostu sprężyna w manetce też ma swoją rolę - przeważa działanie spręzyny przerzutki.... Moim zdaniem stosowanie manetki SIS do nawet najstarszego LX'a nie bedzie rozwiązaniem korzystnie wpływającym na jakośc operowania biegami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.