Strix Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Dzień dobry. Rozważam zakup roweru jak w temacie. Myślałem nad meridą crossway 500, giantem roam 0 lub któryms cube. Mam 185 cm i 104 kg wagi. Który był by najlepszy? Mam starą meride MTB ale ostatnio zachwalają tego gianta, który ma średni osprzęt tzn przerzutki w porównaniu do meridy. Mam zagwozdkę a nie mam ostrego parcia na zakup teraz, mogę poczekać do roku jeszcze. Będę wdzięczny za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Zwróć uwagę na amortyzatory w tych rowerach, Merida ma atrapę amortyzatora w postaci Suntoura NEX na stalowej sprężynie a Roam 0 (nawet Roam 1) jest na powietrznej sprężynie a przy twojej wadze to jest dość istotny element. Z góry odrzuciłbym rowery na sprężynie w tym budżecie, tylko powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strix Napisano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Ewentualnie dołożyć tysiaka do tej meridki crossway XT.... Na razie ceny kosmiczne wszędzie a rower do rekreacji więc można poczekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.