zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Jak to dziadostwo odkręcić? torx nie da rady wbić, w ogóle upierdliwe miejsce zacisk przy amorze. spiłowałem żeby wsadzić śrubokręt i też nic, próba spiłowanie żeby odkręcić małym kluczem 9 też nie da rady bo za małe dojście z dołu by pilnik wsadzić, wiercenie odpada, ma ktoś jakiś patent jeszcze na odkręcenie zjechanej śruby imbusowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Takie narzędzie z reguły daje radę. Powodzenia! Albo. Weź utnij felerną śrubę między zaciskiem a adapterem, kup nowy adapter i po krzyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Ale jak to nic z płaskim śrubokrętem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 14 minut temu, kazafaza napisał: Weź utnij felerną śrubę między zaciskiem a adapterem, kup nowy adapter i po krzyku. Chyba tak trzeba będzie zrobić, te wykrętaki trochę drogie, chodziło mi jak raczej domowymi sposobami sobie poradzić z tym, śruba mocno zapieczona i śrubokrętem nie idzie, wd40 też nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem. Śruba powinna trochę puścić. Nauczka na przyszłość, że śruby się smaruje i dokręca z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 12 minut temu, zajonc napisał: śrubokrętem nie idzie, Ja tam nie widzę "wyrobionego" nacięcia więc to raczej ty masz za mało siły Grzechotką z płaskim bitem byś ogarnął jeśli masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Widać na zdjęciu naciętą śrubę, może zastosuj WD 40,zostaw na parę godzin,włóż odpowiedni śrubokręt i powinno pójść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Ja mam takie śrubokręty, na których jest specjalne miejsce do założenia klucza płaskiego i można kręcić nie tylko ręką na rękojeści, ale z dźwignią. Nie masz może takowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 1 godzinę temu, skom25 napisał: Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem o to może pomóc trochę 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: Grzechotką z płaskim bitem pokaż zdj tej grzechotki, nacięcie jest na bardzo szeroki śrubokręt, nie widać tego na zdj, mam troche za wąskie i nie łapie całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 2 godziny temu, zajonc napisał: Chyba tak trzeba będzie zrobić, te wykrętaki trochę drogie Trochę tak, z drugiej strony są tańsze zestawy, które wzbogacą Twój park narzędziowy na przyszłość 2 godziny temu, skom25 napisał: Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem. Śruba powinna trochę puścić. Nauczka na przyszłość, że śruby się smaruje i dokręca z głową. Prawda to i to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Jak ci śrubokręt nie łapie to weź porządny nóż i grubszą stroną przyłóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Udało sie odkręcić, pomogło odkrecenie drugiej śruby i kręcenie zaciskiem plus wd40 i nóż mocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.