pawels237 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Dzień dobry. Wymieniłem korbę i nie wiem czy do końca korba weszła a swoje miejsce. Korbę próbowałem kilka razy zakładać nawet młotkiem gumowym pukałem i dokręciłem mocno. Korba jest oryginalna od roweru. Wydaje mi się że powinna wejść głębiej i opierać się o rantem o rame. pokazałem na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 A nie jest to przypadkiem podkładka dystansowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 A z drugiej strony zblokowałeś podczas walenia młotkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Lekko pukałem. suport jest octalink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Skąd pomysł że ma wejść do końca? Spojrzałeś na budowę korby i zastanowiłeś się nad konstrukcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 W sumie w supporcie jest miejsce aby korba weszła do białej ochrony łożysk. Chyba octalink blokuje sie na korbie i dalej nie wchodzi . Włożyłem korbę na octalink i dokręciłem mocno. Chyba tak ma być Albo tam ma być ta plastikowe kółko shimano SG-X RING (zabezpieczenie w przypadku spadnięcia łańcucha,) Dlatego wydaje mi się żę jest nie dokręcone . Ale zgubiłem to kółko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Na moje oko jest ok, a jakiś czas temu miałem korbę na Octalink i nic we wspomnianej przerwie nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Korba Octalink nie wchodzi do końca, to nie HT2. Wchodzi tyle ile masz wielowypustu na osi suportu. Za mocne dokręcenie też nie jest dobre, bo możesz uszkodzić gniazdo na korbie. Miałem Octalink i tam żadnych uszczelek nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Ok Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.