Mietek7744 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Jak w temacie, kaseta to budżetowe SHIMANO HG200-9 11-34. Natomiast kiedy kręci się korbą zgodnie co do jazdy i przestanie się pedałować to pedały dalej się kręcą w kierunku co do jazdy. Do wymiany czy ewentualnej naprawy waszym zdaniem? Ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ? Czy tylko kaseta jest temu winna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 To Ci się bębenek zacina, a nie kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Albo zacina się taka plastikowa osłona którą dają czasem pod kasetę. Od sprawdzenia czy jest, czy nie lata luźno, i ewentualnego wyrwania chwasta bym zaczął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek7744 Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Rozpędzając w kierunku jazdy pedały i przestając pedałować, czuć siłę, która chce ruszyć pedałami i właściwie nimi rusza. Zapewnie bębenek tak jak piszecie do wymiany. Ile jeszcze da się pojeździć na takiej usterce ? Jakie dalsze rokowania ? Zrobi się z tego ostre koło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 A osłonę pod kasetą sprawdziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 52 minuty temu, Mietek7744 napisał: Ile jeszcze da się pojeździć na takiej usterce ? Jak ze wszystkim. Może 1 km, a może 1000 km. Ja bym zajrzał do tego jak najszybciej, żeby ograniczyć straty i uszkodzenia. No ale jeżeli wolisz jeździć aż się zupełnie rozpadnie, to Twoja decyzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek7744 Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Osłonka ok. Natomiast kręcąc zdjętym kołem i trzymając za osie czuć szarpanie, niepłynności i tarcie. Chyba pożegnam się z piastą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Zrób serwis. Po co narażać się na koszty. Jaka to piasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek7744 Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Quando 32H, żadnych innych oznaczeń. Mocna dolna półka montowana w rowerze Author Vertigo. Zrobiłem na nim lekko ponad 2800 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Być może da się rozebrać bębenek, ale tego się dowiesz po demontażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Piasta nie jest jakimś egzotykiem - spokojnie można do niej dostać oś, stożki, a pewnie i cały bębenek. Także podrzuć koło na serwis, bo może nie ma sensu go przeplatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek7744 Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Też tak zrobię, niech serwis to zobaczy, jestem laikiem, bez waszego skierowania uwagi na bębenek myślałbym naiwnie, że to kaseta. Dziękuję wszystkim za poświęcony mojemu problemowi czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.