SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Dzień dobry. Mam problem z baryłką w przedniej przerzutce. Baryłka nie chce się przekręcać ani w jedną ani w drugą strone tak jakby ją coś blokowało. Żeby ją przekręcić trzeba użyć dużo siły no a przecież powinna chodzić lekko. Jak to naprawić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Baryłka w przedniej przerzutce? Wrzuć zdjęcie. Jeżeli linka jest mocno napięta, to czasami stawia opór. Ewentualnie kiedyś za mocno ją dokręciłeś i teraz się zaklinowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 I tak kiedyś mocno przykręciłem i coś takiego się stało. A zdjęcia nie moge wstawić bo jest o 4kB większe od 999kB 😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Wrzuć na serwis zewnętrzny i wklej link. No to kombinerki i odkręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Odkręcam już dobre kilka minut i dalej nie chodzi lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 No ale co chcesz osiągnać? To nie będzie się kręciło lekko, bo linka jest napięta. Kręcisz gdy przerzutka jest w dolnym położeniu, czyli najlżejszym biegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Kręce na 1 biegu a pozatym Linka jest odkręcona od przerzutki i chodzi luźno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 No to jest szansa, że zerwałeś gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 O to chodzi ze pancerz nie wchodzi tu do środka baryłki bo u mnie nie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Zdjęcia. Nie mam pojęcia co Ty robisz i o czym piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Dałbym zdjęcia tylko nie wiem jak dać poniżej tej granicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Otwórz chociażby w Paincie, przytnij lub zmień rozmiar i ponownie zapisz. W telefonie też możesz zrobić podobną operację w kilka sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Dobra udało się no i ta końcówka pancerza nie siedzi mocno w tej baryłce. To coś złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 @skom25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Jak zepniesz cały układ, to będzie ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 ok a wracając do tamtej baryłki to w którym miejscu jest ten gwint pod baryłką tam gdzie wkłada sie pancerz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 W ogóle zacznijmy od tego, że to jest manetka a nie przerzutka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Aa sory nie znam się zabardzo To odpowie pan tamto pytanie u góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 27 minut temu, SiemkoWuz napisał: ok a wracając do tamtej baryłki to w którym miejscu jest ten gwint pod baryłką tam gdzie wkłada sie pancerz? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Wrzuciłem Ci zdjęcie, jasno z niego wynika gdzie jest gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 a w jaki sposób rozebrać to by zobaczyć czy gwint jest uszkodzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Spróbuj wykręcić baryłkę lub odkręć górną pokrywę manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 odkręciłem górną pokrywę Co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiemkoWuz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 @skom25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 No ale czego ode mnie jeszcze oczekujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.