TenSebastian Napisano 17 Lipca 2022 Napisano 17 Lipca 2022 Cześć, doszedłem do momentu w którym chciałbym zakupić okulary na rower. Jeżdżę tylko na szosie, aktualnie średnie dystanse, ale to kwestia wprawy. Raczej unikam mokrych warunków, ale wiadomo czasem natura wygrywa z planami. Najważniejszym warunkiem jest posiadanie przez nich wkładki korekcyjnej na szkła. Myślę, że jakieś rozwiązanie z wymiennymi szkłami byłoby najrozsądniejsze, ale tutaj bardziej zdaje się na wasze doświadczenie. Budżet, wstępnie do 200zł, jak będzie trzeba to mogę "trochę" dołożyć. Pozdrawiam :)
Mihau_ Napisano 15 Sierpnia 2022 Napisano 15 Sierpnia 2022 Wymienne szkła, wkładka korekcyjna i 200 złotych? To chyba musisz na ali poszukać
nctrns Napisano 15 Sierpnia 2022 Napisano 15 Sierpnia 2022 Wkładki to naprawdę średnie rozwiązanie. Jeśli możesz, spróbuj się przekonać do soczewek kontaktowych, a jeśli masz względnie małą wadę to może nawet jazda bez korekcji. Ja mam 1.25d i jeżdżę bez korekcji.
Wojcio Napisano 15 Sierpnia 2022 Napisano 15 Sierpnia 2022 Ja zrobiłem sobie korekcyjne okulary fotochromowe w sportowych, rowerowych oprawkach Rudy Project. Fajne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.