kamil_GDN Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Witam wszystkich, Przyszedł czas u mnie na zmianę roweru starego (mongoose cross) na nowy. W skrócie aby nie pisać długich historii: - 180cm / 75kg - jeżdżę 80% trasy miejskie, 20% lasy (podjazdy, downhill - amatorsko), Trójmiasto i tamtejsze lasy - szukam czegoś co: 1. ma hydrauliczne hamulce 2. ma dobry amortyzator (powietrzny?) RockShox? (FOX nieosiągalny z tego co szukam) 3. da radę podpiąć siedzenie dla dziecka z tyłu (dlatego, też nie MTB?) - w niedalekiej przyszłości posadzę za sobą dzieciaka (ma dopiero 4 msc ) W oko wpadły mi (także z polecanych na forum) poniższe modele: Cube Acid 5499 Cube Attention SL 4999 Cube Attention 4749 Cube Aim SL 3749 Kross Level 8.0 4939 Kellys Gate 50 brak Scott Aspect 910 5399 Nie mogę znaleźć polecanego Kellys Gate 50 nigdzie, a reszta jak wyżej. Cube Aim SL - ten akurat model jest wyposażony w sprężynowy amortyzator i "gorsze"(?) podzespoły. Mam odłożone na rower do 5k ale cały czas głowię się czy jednak nie wystarczy mi np taki Aim SL. Dlaczego mam zagwostkę? Do tej pory miałem do czynienia z amortyzatorami sprężynowymi, dosyć słabymi i mega słabo działały, jakiś uraz mam, dlatego chociaż ten 1 podzespół chciałbym aby był dobry. Czy dobrze myślę? Czy lepiej iść w jakiś MTB lub inne modele? Nie ukrywam, że najbardziej 'podoba' mi się Acid, a następnie Kellys.. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Akurat Level i Gate to nie są crossy. Z pozostałych wybrałbym tego który jest najlepszy sprzętowo. Jak chcesz poczuć różnice to amortyzator powietrzny jest koniecznością, bo sprężyna zawsze nie będzie dostosowana do twoich preferencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Żaden z tych rowerów nie jest crossem. Z drugiej strony te modele Cube'a należą do serii Active, więc to takie rowery mtb do rekreacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.