Skocz do zawartości

[Opinia] Rower Cube Stereo 120 Pro 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem swiezakiem jesli chodzi o taki model i pytanie dotyczy czy w tej cenie taki model sie oplaca z oferty z olx 

https://www.olx.pl/d/oferta/rower-cube-stereo-120-pro-rama-19-29-kolo-CID767-IDPV8y9.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

Ogolnie zawsze mi sie podobaly takie rowery i gravele i sie zastanwiam nad takim czy sobie nie kupic zamiast gravela

dla mnie ma sens bo mam siano ale nie wydam na gravel wiecej niz np 4tys plus bede szukal cos taniej bo wiem ze u mnie sie to zmienia i moze mi sie znudzic jazda , uzywam tribana 100 i gravel na pewno nie jest zbyt wygodny jesli chodzi o mnie ale mi sie podoba tak samo mam z roweram typu jak ten cube podoboaja mi sie ale wiem ze sa drogie a akurat ten z olx jest jeszcze w cenie ktora da sie negocjowac to moze za 5k bym go kupil bo mi sie podoba ale pewnie nie dalbym za lepszy juz 7k , na pewno bylby pewnie wygodniejszy niz gravel dlatego sie caly czas zastanwiam teraz nad fullem lub gravelem i zadaje pytania bo siedze na olx i facebooku i szukam ofert (chyba po to jest forum zeby moc zasiegnac informacji  ??)

Gdybyś chciał fulla, to najtańszą sensowną opcją jest zeszłoroczny Bluebird Evo:

https://velo.pl/gorskie/gorskie-zawieszone/trail-29-fs/dartmoor/bluebird-evo-29-1

Rower używany to ryzyko, bo może się okazać, że amortyzatory, stery, piasty są w środku suche i brudne, tłoczki hamulców źle działają, a napęd jest już w stanie agonalnym i trzeba go wymienić.

W efekcie całkowity koszt zakupu używki (sprzet + serwis) może być taki sam lub wyższy niż cena nowego roweru.

Co gorsza, nie znasz się na sprzecie, więc nie jesteś w stanie nawet wstępnie ocenić stanu roweru.

17 minut temu, gumis93WRO napisał:

dla mnie ma sens bo mam siano ale nie wydam na gravel wiecej niz np 4tys plus bede szukal cos taniej bo wiem ze u mnie sie to zmienia i moze mi sie znudzic jazda , uzywam tribana 100 i gravel na pewno nie jest zbyt wygodny jesli chodzi o mnie ale mi sie podoba tak samo mam z roweram typu jak ten cube podoboaja mi sie ale wiem ze sa drogie a akurat ten z olx jest jeszcze w cenie ktora da sie negocjowac to moze za 5k bym go kupil bo mi sie podoba ale pewnie nie dalbym za lepszy juz 7k , na pewno bylby pewnie wygodniejszy niz gravel dlatego sie caly czas zastanwiam teraz nad fullem lub gravelem i zadaje pytania bo siedze na olx i facebooku i szukam ofert (chyba po to jest forum zeby moc zasiegnac informacji  ??)

Pisz jakoś z sensem, bo tego się czytać nie da...

Nie wnikam na co i ile wydasz, nie moja sprawa. Po prostu najpierw zdecyduj jaki rower chcesz, a potem szukaj.

Mi też dużo rzeczy się podoba, ale nie mają sensu w danym zastosowaniu. Więc zanim wydasz kilka tysięcy, po prostu pomyśl jak będziesz używał roweru i kup odpowiedni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...