Skocz do zawartości

[wymiana opon] Tiban 100

J4ro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 
Mógłby mi ktoś polecić opony do roweru Triban 100? Chciałbym wymienić na możliwie jak najszersze ( najbardziej terenowe).

Napisano

No nieczęsto się tu zdarza, by ktoś chciał "pogrubić" sobie opony. Jesteś pewny, że nie masz MTB i chcesz z niego zrobić mieszczucha??
A na poważnie - zmierz sobie ile masz miejsca między widełkami z przodu i z tyłu i o tyle mm (no tak by jeszcze było miejsce!) możesz sobie poszerzyć oponki.

Napisano

W specyfikacji tribana raczej wejdzie opona 32 mm spokojnie. A da tak szczerze cos wymiana z opon 25 mm na 32 mm? Odczuje rónicę podczas gorszych odcinków dróg?Na razie mam huthinson equinox2 ale jak je dojade zastanawiam sie nad czyms własnie 32 mm

Napisano

Triban 100 to rower fajowy ale mocno budżetowy - rama aluminiowa widelec stalowy, hopsasa ;)

32 to chyba max, z tego co pamiętam ale tak jak pisałem - ilu użytkowników, tyle modów, a Falcon zmienił wszystko w tym rowerze, poza ramą (o ile jestem na bieżąco ;) ).

Napisano

32mm to ja mam w standardowo założona oponę pseudo terenowa. Na YouTube gość wkładał 36 i mówił ze wejdzie nawet 40

Napisano

32mm to ja mam standardowo założona oponę pseudo terenowa. Na YouTube gość wkładał 36 i mówił ze wejdzie nawet 40

Napisano

Ja się zatrzymałem na 32 - nie pamiętam już dlaczego. W zeszłym roku wymieniałem opony, bo poszła mi dętka, więc zmieniłem wszystko bo stare było. Potem rower stał, a wreszcie go sprzedałem. Niestety nie pamiętam detali. Być może problemem jest szerokość obręczy albo hamulce szczękowe. Być może wymagane są jakieś dodatkowe mody. Nie chcę Cię jednak w błąd wprowadzać.

Nic mądrzejszego niż odesłanie Cię do forum SzajBajka (gdzie ludzie robili cuda z tymi rowerami) i próbą zawezwania @FalconHeavy nie przychodzi mi do głowy.

Ja nie przewertuję za Ciebie 150 stron o Tribanie 100 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...