mattpl Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Cześć, grupa ultegra 6800, korba hollowtech II i pytanie o suport press fit. Wczoraj wyszło że jedna miska (od strony napędu) obraca się znacznie mniej płynnie i ciężej niż druga, z tego powodu chcę to ogarnąć to ustrojstwo. Póki co nie mierzyłem mufy i nie sprawdziłem oznaczeń na miskach bo było już późno, ale z tego co udało mi się znaleźć powinien pasować SM-BB72-41B. Pytanie, czy da radę dostać się do łożysk, wyczyścić je i przesmarować (ściągnąłem plastikowe uszczelnienie i tam czyściłem) , ewentualnie iść w ten suport nowy czy ewentualnie jest jakiś zamiennik z shimano o lepszych parametrach czy totalnie przejść na Token Ninja? Co będzie wydajniejsze i trwalsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 na pewno łożysko masz już wyrobione i czyszczenie i smarowanie nie ma sensu. BB72 jest na tyle przyzwoity, że moim zdaniem nie ma sensu dopłacać do tokena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Kup nowy suport, to tak tania rzecz, że nie warto się bawić w jakieś czyszczenie. Tak samo tokena zostaw do rozwalonych muf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Ok czyli iść w nowy Shimano:) model bez zmian czy jakiś wyżej ? Czytałem że z oznaczeniem 92 też pasuje i niby jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.