osis25 Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Jak w temacie. Bo te oryginalne z meridy Big nine pro to jakies nieporozumienie... ręce bola po 2km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Do czego mają być na dłuższe spokojne przejażdżki.? Czy śmiganie po lasach ? Wcześniej jeździłem na bontragerach se mam duże dłonie by wygodne Teraz z racji tego że wolę łykać km jeżdżę z czymś takim podpiera dłoń można zmieniać chwyt .jedzenie x Calibra 9 czyli podobnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osis25 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Cidzienne dojazdy do pracy, wweekendy wypady w las z żoną ale bez jakiś szalenstw. Dłonie dość duże mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Bontrager, Ergon, Odi - do wyboru, do koloru. Moje typy - Odi Rogue - wygodne, dobrze amortyzują, ale nawet stosunkowo nowe zaczynają się "kleić", stąd raczej do jazdy w rękawiczkach. Ergon - tutaj opcji jest cała masa. W crossowym rowerze mam GP1, z podparciem dłoni. Do górala będę zakładał GA3 - miałem okazję na nich jeździć i też są wygodne, są węższe, więc do jazdy w terenie lepiej pasują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osis25 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Ja sie zastanawialem nad ergon ga2 fat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Mi taki opis nadal nic nie mówi. Ja polecam ESI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Mam GA2, wersję normalną, nie fat i złego słowa nie powiem. Co więcej na początek tego sezonu kupiłem nową parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Ja obecnie jeżdżę na chwytach Sram Locking Grips, przejechałem pomorską 500 bez odcisków, bólów dłoni i tym podobnych, choć nie są one jakieś miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 A może to nie kwestia gripów, tylko pozycji na rowerze? A może kwestia przyzwyczajenia się... Może kwestia rękawiczek z poduszkami? Dla mnie najbardziej komfortowe to są ESI Extra Chunky. Nie wiem jak bardzo gripy musiałyby być niewygodne, żebym to był w stanie stwierdzić po 2km. Przecież to raptem 4 minuty jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osis25 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Ręce przyzwyczajone ale od razu tylko wsiadlem to mi te gripy nie podpasowaly Cienka strasznie twarda guma i bardo chropowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 No to jeśli nie rozbijasz się po drzewach i nie niszczysz gripów wypadkami, to bardzo polecam właśnie Esi Extra Chunky. Robię 5kkm rocznie i mi jedna para wystarcza na dwa lata, więc takie delikatne to one wcale nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Dołączę do zapytania. Nie mam zamiaru wydawać więcej niz 100 zł - przynajmniej na początek. Na Allegro znalazłem takie interesujące mnie typy. 1. https://allegro.pl/oferta/chwyty-rowerowe-weluot-all080105-12174256345 2. https://allegro.pl/oferta/ergonomiczne-chwyty-kierownicy-merida-gp-md028-11809936007 3. https://allegro.pl/oferta/chwyty-gripy-rowerowe-raczki-do-kierownicy-roweru-12174256343 4. https://allegro.pl/oferta/prox-velo-vlg-719ad3-130-chwyty-rowerowe-gripy-zel-11098102123 Coś z tego jest sensowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 https://allegro.pl/oferta/chwyty-ergon-ga3-black-12426795476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 O właśnie, tego linka chciałem wkleić. Jeszcze są bordowe za 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 A to podlinkowane poci dłonie, bo to guma, ja szukam czegoś przyjemnego na długie trasy. To chyba nie jest na jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Są pokryte skórą, ale tzw. ekologiczną, czyli nie oddychającym plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Ja jeżdzę na gripach korkowych kupionych w sklepie karbonowy.pl a dlaczego tam bo sa bardzo lekkie. Uznaje że lepiej sie mi w nich jeżdzi jak na wczesniejszych piankowych BBB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 ale prawdziwe korkowe ? Bo mozna znaleźć np. takie https://amppolska.pl/chwyty-kierownicy-clarks-ce-234-cork-lock-on-ergonomiczne-korkowe W tytule "gripy korkowe" w opisie "wykonane z gumy o strukturze korka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SieKreci1 Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Korkowe bdb jeśli chodzi o komfort, ale trwałość krótko... Siadły u mnie po niecałym sezonie (powód brak jakiegokolwiek czyszczenia i dbania o sprzęt), a wszystkie te PROXY Velo to kaszanka straszna, twarde, poci się ręka i ślizga po tym jak na lodzie... Te silikonowe ESI są dobre, ale warto zwrócić uwagę jeśli napisane kiedy były w produkcji, bo raz wziąłem i zrobiła się plastelina od potu, a potem grudki się robiły i kleiły,... coś jak jak kozy z nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 a da się może uszyć pokrowce na gripy z naturalnej skóry albo polara czy innej oddychajacej tkaniny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 15 godzin temu, iks napisał: A to podlinkowane poci dłonie, bo to guma, ja szukam czegoś przyjemnego na długie trasy. To chyba nie jest na jeden sezon. Ktoś coś, czy mało kto jeździ po 200km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Thomlodz napisał: a da się może uszyć pokrowce na gripy z naturalnej skóry albo polara czy innej oddychajacej tkaniny? Jakieś tanie piankowe gripy obszyłem naturalną skórą. Komfort jest doskonały, tylko trzeba było zakończyć nitką z obu stron (a nie tylko od wewnątrz), bo trochę się skóra przesunęła na końcu. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SieKreci1 Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Porządnie to zrobiłeś Marvelo, bo myślałem właśnie, że latać może taka skórka lub się okręcać wokół kiery i może nawet podkleić trzeba... Fajnie jakby się dało dwoinowej skóry koziej użyć... Miękka i mega łatwa do zszycia, ale nie wiem czy długo wytrzyma w stosunku do świńskiej dwoiny... Porządny rzemieślnik z Ciebie!! Prima sort 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 A skad wziąłeś skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 @marvelo sprecyzuję. Na Allegro mozna kupić skóry ale różne pod względem grubosci i pochodzenia (sporo jest włoskich). Czy może wziąłeś od jakiegoś kaletnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi