PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Cześć, czy znacie jakieś fotochromy 1-3 kategorii z ciepłym zabarwieniem (np. lekko brązowe)? Mam teraz Rudy Project Stratofly ze szkłami ImpactX 2 Black i to świetne okulary, ale dają zimne, trochę niebieskie zabarwienie. Nie szukam kolorowych szkieł takich jak pomarańczowe, mogą być czarne, ale "cieplejsze". Dodatkowe zalety: lustrzanki, uniwersalne (na rower, do chodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Ja mam Uvex Sportstyle 802 z fotochromem i mają raczej neutralne zabarwienie - z pewnością nie zimne. Mi bardzo pasują, ale gdybyś miał możliwość je przymierzyć, to sam byś ocenił czy to jest to. Uwaga - występują w dwóch rozmiarach: small i normalnym, więc trzeba uważać. Ja nie mam szerokiej twarzy i mam wersję small, ale gdyby były ciuteńkę węższe, to już by były za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 One wystepuja w dwoch kolorach szkieł. Ja mam szare/niebieskawe i nie leży mi ich kolor 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 No to ja mam chyba te drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Teraz też wybrał bym te dymione. Jak sobie radzisz z czyszczeniem wewnętrznej powierzchni? Ona ma jakąś warstwę przeciw parowanie przez co nie idzie ich wytrzeć np z potu bo wszystko się maże a ściereczka się do tego klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 16 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) Na pewno są dwa kolory szkieł? Na stronie producenta i w kilku sklepach podają tylko szkła "smoke". Czy dymione to są lustrzanki? Dopisane: doczytałem, że lustrzanki u uvexa to Litemirror, więc te smoke to nie lustrzanki. Uvex Sportstyle 803 race v mają te litemirror. Może ktoś ma? Dopisane 2: przeczytałem też że są uvex sportstyle 812 V które mają szyby z zakresem s0-s3. Tylko już nigdzie nie są dostępne, nie produkują ich? Ciekawe czemu... Edytowane 16 Lipca 2022 przez PiotrKaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Na stronie producenta nie byłem ale w centrum rowerowym są dwa kolory szkieł do wyboru https://www.centrumrowerowe.pl/okulary-rowerowe-uvex-sportstyle-802-v-pd8433/?v_Id=138274&gclid=CjwKCAjwoMSWBhAdEiwAVJ2ndgmuRW44gqBGAc3yV1BExvPAkDnZsJOPl2jEsFG2vewvLkLD4U6zEBoCBw4QAvD_BwE Ja wybrałem szare i ich kolor nie do końca mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 11 godzin temu, PawelW84 napisał: Teraz też wybrał bym te dymione. Jak sobie radzisz z czyszczeniem wewnętrznej powierzchni? Ona ma jakąś warstwę przeciw parowanie przez co nie idzie ich wytrzeć np z potu bo wszystko się maże a ściereczka się do tego klei Na początku miałam z tym problem, ale z czasem to się wytarło. Obecnie myję je pod kranem wodą i płynem do naczyń, a potem wycieram do sucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) Może jakieś GOG? https://gog-eyewear.pl/pl/search/index/category/187 Mam konkretnie takie (właśnie lekkie lustrzanki) i są całkiem OK. https://gog-eyewear.pl/pl/oferta/falcon-c-e668-2-grilamid-tr90-matt-black-red Edytowane 16 Lipca 2022 przez solar21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 W dniu 16.07.2022 o 09:01, Sziva napisał: Na początku miałam z tym problem, ale z czasem to się wytarło. Obecnie myję je pod kranem wodą i płynem do naczyń, a potem wycieram do sucha. To chyba jedyny sposób na ich wyczyszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killgore Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Cześć, ja się podczepię pod temat gdyż właśnie przez przypadek kupiłem okulary jak w temacie (GOG E668-3). Mają wyraźne różowe/czerwone wybarwienie co nie do końca mi pasuje. Otoczenie w ostrym słońcu zyskuje na kontraście, ale w cieniu mam wrażenie, że traci (w porównaniu z neutralnymi/szarymi okularami). Ponoć model E668-2 ma szare wybarwienie. I teraz mam dylemat czy wymieniać. Jakie Wy macie doświadczenia jeśli chodzi o barwione szkła pod kątem jazdy MTB, czyli nie tylko po otwartych przestrzeniach, ale także przez las? https://gog-eyewear.pl/pl/oferta/falcon-c-e668-3-grilamid-tr90-matt-black-green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 (edytowane) Tu masz uvexy o ciepłym zabarwieniu z technologią colovision variomatic dobrze kontrastujace również w cieniu. Są rozmiary small i large : https://www.centrumrowerowe.pl/okulary-rowerowe-uvex-sportstyle-803-r-cv-v-small-pd24827/?v_Id=151315 Edytowane 29 Września 2022 przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killgore Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Ale tu się nie zrozumieliśmy - to ciepłe zabarwienie mi się właśnie nie podoba. Bardziej zależało mi na doświadczeniach z pierwszej ręki - czy są okoliczności, w których czerwone się sprawdzają i dlaczego (w czym są lepsze od innych kolorów)? A jak z innymi odcieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toskaffka Napisano 11 Października 2022 Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Tez mam od Rudy (Cutline) impactX RED, ale maja w ofercie tez Brown oraz Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi