Fafor Napisano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 2 godziny temu, Mihau_ napisał: Dla siebie możesz popatrzeć na ofertę unibike Unibike chyba w większości ma 3x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 W dniu 14.07.2022 o 09:53, teotym napisał: Na swoim bieda-rowerku z blatem 32 wyciągam przez dłuższe odcinki jakieś 34 km/h i to już jest naprawdę spore wyzwanie. 32 zęby to tyle co na mojej średniej tarczy w góralu. Na byle maratonie dla amatorów zaraz po starcie prędkości sięgają 50 km/h, a wtedy na swoim młynku musiałbyś kręcić już że 130 obr/m. Nawet jeśli to wykonalne, to na lekkim spadku z wiatrem taka kadencja nie ma nic wspólnego z efektywnością i ekonomiką zarządzania energią. W takich sytuacjach widać jak na dłoni, kto nie ma już czym kręcić. A już w rowerze crossowym tarcza 36z (w napędzie 1x) to jakieś nieporozumienie. Zresztą, tam napęd 1x to w ogóle jedno wielkie nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Moment filmiku, który zapodałeś, pokazuje zjazd z góry z prędkością 38 km/h. Jak to się ma do tego, co napisałeś - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Obejrzyj od początku. Tam jest asfalt przez ponad 2 km i lekko w dół, w dodatku było z wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Nie bardzo rozumiem dlaczego porównujesz startujących w maratonach, ich jazdę i napędy do randomowej dziewczyny, która w weekend wyjedzie na 20km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 W dniu 13.07.2022 o 20:48, keltu napisał: Ten Riverside przy normalnej kadencji (90) pozwala osiągnąć niemal 40km/h , chcesz mi powiedzieć że ta dziewczyna jeździ szybciej na rowerze crossowym? Czy Wy wszyscy mieszkacie na nizinach i nigdy nie wieje u Was wiatr? Wyrzućcie sobie jeszcze z samochodów dwa albo trzy najwyższe biegi - przecież na trójce też można w większości aut jechać te 120 km/h po ekspresówce. Przekładnia nie jest tylko po to, by dobierać bieg do prędkości, ale również po to, by dobierać go do aktualnego obciążenia. A to w realnych warunkach zmienia się w bardzo dużym zakresie. Te rzeczone 40 km/h to w jednych warunkach, nawet dla tej samej osoby, będzie kres możliwości, a w innych to będzie luzacka prędkość, przy której znacznie wygodniej będzie dokręcać na twardym biegu. Tak trudno to zrozumieć? Dlatego zakres przełożeń powinien być dużo szerszy niż wynika to z osiąganych średnich prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Tak trudno zrozumieć, że szukamy crossa dla kobiety a nie roweru do ścigania? Może cię to zdziwić ale nie każdy jeździ z jęzorem na wierzchu i nie ma konieczności kręcenia na maksimum swoich możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Ten riverside 920 jakiś duży się wydaje ogólnie. Nawet ten S w porównaniu do dziewczyny 162cm. Ja jezdziłem i wydawał się dla mnie jak najbardziej ok. Dziewczyna natomiast nie wydawała się przekonana. Wzięła jakiś tańszy o połowe rower miejski do ręki i powiedziała, że na nim jej się jezdzi lepiej. Nie wiem czemu nie wiem co ani jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Być może chodzi o pozycje jaką zajęła i bardziej odpowiada jej mniej pochylona. Albo tak się jej wydaje. Warto z Deca wynająć na dzień podobny rower i przekonać się na dystansie dłuższym niż 15 m między regałami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 16 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Najpierw wy mnie przekonywaliscie do tego roweru teraz ja bede musial przekonac ja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Rower miejski jeśli mowa o wyprostowanej sylwetce, kilku biegach w piaście, koszyku z przodu to totalnie inna koncepcja niż bardziej sportowy cross. Przejedźcie się na miejskich z miasta jeśli takie są u Was. Potem wypożyczycie z Deca Riverside lub podobny. Powinno być jasne w którym kierunku iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Kierunek jest tylko jeden. Sportowy : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.