Jarson93o Napisano 12 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 https://bikefast.pl/product-pol-4184-Mechanizm-Korbowy-Shimano-XTR-FC-M9120-1-12rz-175mm-B-Loz.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć, jakie narzędzia rowerowe muszę posiadać aby odkręcić lewa korbę, (chodzi i o tą zębatek i później imbus ) ponieważ chcę wymienić zębatkę z 32t na 34t, a nie mogę znaleźć klucza .Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarson93o Napisano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 Chodzi mi o tą gwiazdkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 12 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 Kontry na wielowypust nie ruszasz. Ona robi za ściągacz. Po prostu wkładasz imbus 8mm i odkręcasz. Następnie żeby zdjąć zebatkę potrzebujesz Shimano TL-FC41 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarson93o Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 QDziękuję bardzo za pomoc, kluczy Zamówiony, mam jeszcze jedno pytanie jakim kluczem odkręcę shimano sm- HB 20 od piasty przedniego koła, mam luzy w przednim kole i czy ktoś zna sklep online gdzie mogę kupić łozyska maszynowe do piast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 tl-fc32 lub podobne. Łożyska mają oznaczenia na gumowych uszczelkach. Jak wpiszesz w google te oznaczenie to będziesz miał setki sklepów z łożyskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarson93o Napisano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 W dniu 12.07.2022 o 23:32, eloo napisał: Kontry na wielowypust nie ruszasz. Ona robi za ściągacz. Po prostu wkładasz imbus 8mm i odkręcasz. Następnie żeby zdjąć zebatkę potrzebujesz Shimano TL-FC41 Niestety kontra "której nie ruszam " blokuje odkrecenie korby, ponieważ się kontruje z" ta gwiazdką " więc Ponawiam pytanie jakiego klucza użyć aby odkręcić tą kontrę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 śruba ma się blokować o tą kontrę dzięki czemu przy odkręcaniu ramię korby będzie ściągane z osi. https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-MAFC002-05-ENG.pdf str 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarson93o Napisano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 W dniu 12.07.2022 o 23:32, eloo napisał: Kontry na wielowypust nie ruszasz. Ona robi za ściągacz. Po prostu wkładasz imbus 8mm i odkręcasz. Następnie żeby zdjąć zebatkę potrzebujesz Shimano Dzięki wielkie, miałem co do tego wątpliwości, ponieważ kręciłem już dość mocno, i to nie wychodziło, ale trzeba było jeszcze mocniej przycisnąć i się udało. Dzięki jeszcze raz . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.