Adam19_91 Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Witam W swoim rowerze crossowym chciałbym zastosować sztycę tj w tytule. Moje pytanie brzmi czy da się w niej (po zamontowaniu w rowerze) pochylić siodełko z 10- 15 stopni w dół bo tak mam aktualnie w sztywnej sztycy. Pozdrawiam forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Da się, to dalej jest normalna sztyca. Jednak należy pamiętać że ze względu na konstrukcję zmienia się pozycja na rowerze. Siodełko jest cofnięte do tyłu i może być konieczna wymiana mostka na krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 10 stopni? Nie zjeżdża ci tylek z niego? Przy takim kącie to już mocno trzeba się łapami wypierać o kiere żeby się nie ześlizgiwać. No chyba że masz wygięte siodełko i kładziesz poziomnice na całej jego powierzchni, wtedy Pomiar jest zafałszowany i tyle może wyjść, ale to i tak dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BnQ Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Idealnego ustawienia pod siebie nie ustawisz na tej sztycy, ponieważ jest zębatka co przeskakuje o stopień, ale może się wstrzelisz z ustawieniem pod siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam19_91 Napisano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Witam dzięki za odpowiedzi. Tak jeżdżę w takim ustawieniu ok. 10 stopni bo w rowerze mam kierownicę szosową i w dolnym chwycie gniotło mi jajka. W mojej sztycy pro lt też jest ząbkowana regulacja więc spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.