kris1975 Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Cześć, mam taki problem, z którym zapewne już część osób się spotkała - otóż chciałem założyć sakwy na bagażnik rowerowy do modelu Indiana e-city - niestety producent umieścił pręty bagażnika zbyt wąsko i zaczepy sakw nie wchodzą opierając się na obudowie baterii - potrzebna modyfikacja bagażnika, czyli dodanie po bokach dodatkowych prętów do mocowania sakw - i teraz pytanie - chciałem kupić w castoramie jakieś obejmy do tego jakiś metalowy pręt - ale może jest jakieś gotowe rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Filozofom się takie kombinacje raczej nie śniły, więc nie licz na nic gotowego, tak sądzę. Pozostaje Ci druciarstwo czyli kupienie najtańszego bagażnika, wycięcie/wykręcenie z niego górnej platformy i przymocowanie do tego co masz. Albo zmiana sakw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris1975 Napisano 11 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 coś tam na pewno wymyślę dzięki, najwyżej na linkach powieszę i też będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Jeżeli zdjęcie nie przekłamuje, to próbowałbym mocować pod baterią. Wygląda jakby było dość miejsca, żeby zaczepić sakwy. Choć nie wiem czy te pręty idące w dół nie będą przeszkadzać. Jak niewiele brakuje, żeby sakwy poprawnie zaczepić, to może da radę wymienić oryginalne haki na jakieś wykonane samodzielnie blachy lub drutu. Co mi jeszcze przyszło do głowy, to może po prostu zrobić jakieś haki "przedłużki" z drutu (starych szprych?). Coś w takim stylu: http://www.dc-dask.eu/foto/produkty/4lui_44444.jpg tylko trzeba by jakość dogiąć, tak żeby nie mogły wyczepić się z bagażnika na wybojach i krawężnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris1975 Napisano 11 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 dzieki za rady, to dokładnie ten bagażnik i te pręty na dole sa od wewnętrznej strony i haki niestety nie dosięgają - sakwy ortlieb roller classic ale crosso tez nie pasują - jutro podjadę do sklepu i kupie sztywny przewód elektryczny w koszulce gumowej i z tego zrobię jakas uprząż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.