Skocz do zawartości

[+/- 2.500 zł] rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym zakupić swój pierwszy rower crossowy. Jestem kompletnym laikiem, który od bardzo dawna nie jeździł na rowerze. Rower chce traktować jako przyjemna formę aktywności oraz sposób na zrzucenie nadmiaru kilogramów. Jeśli chodzi o teren po którym będę jeździł to będą to asfaltowe wiejskie drogi, leśne drogi oraz trochę miasta. Chciałbym żeby jazda sprawiała mi przyjemność i była w miarę komfortowa. Mój wzrost to 178 a waga 98 kg. Po przeczytaniu kilku stron wybrałem 3 modele a mianowicie: Kross evado 5.0, Kross Hexagon 6.0 oraz Romet orkan 4. Proszę o pomoc w wybraniu czegoś odpowiedniego w tej cenie, w stu procentach zdaję się   na waszą opinię, ponieważ kompletnie nie znam się na tym. Pozdawiam 

Napisano

Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia czym jest napęd 1 rz. Który z tych dwóch które wysłałeś będzie bardziej odpowiedni dla mojej jazdy? 

Napisano

Cross IMO. W sumie wyleciał mi zupełnie z głowy Unibike Flash też go możesz rozważyć, solidne koła a przy twojej wadze to dość istotny element. Wybierałbym między nim a tą Indianą. Po pierwsze to sprawdź czy oba są w ogóle dostępne w twojej okolicy.

Napisano

Okej,  dziękuje serdecznie za pomoc. Ostatnie pytanie, gdybyś teraz miał kupić i wybierał między ta Indiana a tym unbike, to wybrałbyś?   

Napisano

Trudny wybór ale przy twojej wadze raczej Unibike. Jedyne co mnie odrzuca w tym rowerze to regulowany mostek, ciężkie to i łapie luzy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...