szymiiii Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Witam, Ostatnio miałem okazję starować w amatorskich zawodach MTB. Z racji, że posiadam rower crossowy a nie chciałbym go zepsuć startując w przyszłości w maratonach MTB, poszukuję odpowiedniego roweru na takie wyprawy. Wiem, że w tej cenie nie będzie za dużego wyboru natomiast chciałbym kupić coś w miarę dobrego na początek przygody z maratonami. Cos o mnie: 190cm wzrostu i 70kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Ciężko będzie w tej cenie cokolwiek kupić na maratony, taka prawda. Nawet sensownej bazy nie kupisz, takiej żeby ją sobie na bieżąco ulepszać - ze sztywnymi osiami, taperowaną główką. Za 3500 jest nowość z Decathlonu https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-explore-540-29/_/R-p-329414 i to właśnie taką bazą jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymiiii Napisano 10 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Jesli skusiłbym się na ten rower to co musiałbym w nim zmienić, ile należy wydać żeby w miarę spokojnie móc na nim jeździć na maratony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Nie masz budżetu a już się pytasz o zmiany... Póki co nie wiemy co to za maratony, bo jest duża różnica powiedzmy między ściganiem na Mazowszu a w Beskidach. A i sam piszesz "w przyszłości" czyli właściwie nie wiadomo kiedy. Może to tylko usprawiedliwienie zakupu, które niekoniecznie dojdzie do skutku? Na dzień dobry nic nie wymieniaj, rower musi być sprawny i tyle, to nie on będzie ograniczał jeśli nie masz dobrego skilla. Zaczniesz jeździć i jak złapiesz zajawkę, to można myśleć co zmienić żeby było szybciej/wygodniej/etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Jedyne co kwalifikuje się do zmiany to pedały - bo na maratonach to chyba większość w SPDkach jeździ Ale ja jestem "team platformy" więc głosu nie zabieram. Ale nikt nie mówi że trzeba to zrobić od razu. A potem - wedle potrzeb, w tym rowerze większość osprzętu jest z półki "entry-level" ale najlepszym motywatorem do zmian są braki/ograniczenia, czyli to co zostało wspomniane - umiejętności przewyższą sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.