Skocz do zawartości

[2500-3000zl] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio miałem okazję starować w amatorskich zawodach MTB. Z racji, że posiadam rower crossowy a nie chciałbym go zepsuć startując w przyszłości w maratonach MTB, poszukuję odpowiedniego roweru na takie wyprawy. Wiem, że w tej cenie nie będzie za dużego wyboru natomiast chciałbym kupić coś w miarę dobrego na początek przygody z maratonami. 

Cos o mnie: 190cm wzrostu i 70kg.

Ciężko będzie w tej cenie cokolwiek kupić na maratony, taka prawda. Nawet sensownej bazy nie kupisz, takiej żeby ją sobie na bieżąco ulepszać - ze sztywnymi osiami, taperowaną główką. 

Za 3500 jest nowość z Decathlonu https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-explore-540-29/_/R-p-329414 i to właśnie taką bazą jest. 

Nie masz budżetu a już się pytasz o zmiany... :)

Póki co nie wiemy co to za maratony, bo jest duża różnica powiedzmy między ściganiem na Mazowszu a w Beskidach. A i sam piszesz "w przyszłości" czyli właściwie nie wiadomo kiedy. Może to tylko usprawiedliwienie zakupu, które niekoniecznie dojdzie do skutku? ;) 

Na dzień dobry nic nie wymieniaj, rower musi być sprawny i tyle, to nie on będzie ograniczał jeśli nie masz dobrego skilla. Zaczniesz jeździć i jak złapiesz zajawkę, to można myśleć co zmienić żeby było szybciej/wygodniej/etc.

Jedyne co kwalifikuje się do zmiany to pedały - bo na maratonach to chyba większość w SPDkach jeździ :P Ale ja jestem "team platformy" więc głosu nie zabieram. 

Ale nikt nie mówi że trzeba to zrobić od razu. A potem - wedle potrzeb, w tym rowerze większość osprzętu jest z półki "entry-level" ale najlepszym motywatorem do zmian są braki/ograniczenia, czyli to co zostało wspomniane - umiejętności przewyższą sprzęt. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...