Skocz do zawartości

[do 3000 zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, planuje zamienić swój stary rower 

Mianowicie ten: 

http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/2444/Limber.Agile.FX3/

Jeździło mi się na nim dobrze ale nastał czas na zmianę. 

Jeżeli chodzi o mnie to  nie ścigam się w zawodach ale lubię ostrą agresywną jazdę, trasy po jakich się poruszam są różne, od gładkiego asfaltu przez leśne ścieżki aż po strome podjazdy w lesie i w mieście  jak również sporo dziurawego asfaltu :D do tego zjazdy z górki na dużej prędkości 

co moglibyście mi polecić? ( Jeżeli chodzi o hamulce to raczej celuje w hydrauliczne tarczowe) 

Budżet max 3000 zł i teraz pytanie czy znajdzie się coś nowego w tej cenie fajnego, bez najtańszego najgorszego osprzętu czy szukać coś używanego? Jak wiemy w 2022 ceny są zawyżone a sprzęt jest sprzed kilku lat 

Wzrost 180

Waga 75-90 kg ( trenuje kulturystykę i to się zmienia z półrocza na półrocze)

+ Lubię delikatnie mówiąc zapierdzielać, lubię się zmęczyć i nadawać tempo w grupie znajomych. Będę na nim robić interwały, lekkie skoki z wysokości "krawężnika" też są codziennością 

Jeśli jest pogoda potrafię nawet codziennie jeździć. Minimum 20 km, max 100 ( dopiero będę się do nich przygotowywać)

+ Chyba najważniejsze nie zwracam uwagi na markę, liczy się osprzęt a nie pokazanie, że ja mam krossa,treca gianta itd. ;) może być nawet no name

A może samemu skręcić rower od podstaw? 

dzięki i pozdro 

Oo bardzo dobra pozycja, jest nawet szary

dużo osprzętu z deore 

Tylko chyba hamulce nie są hydrauliczne nie?

Pytanie czy jeszcze coś innego by się znalazło? 

Np. https://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-29-KROSS-MTB-ESPRIT-5.1-czarno-grafitowo-bialy-RAMA-21-2022-DEORE/5649

Taki byłby git?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...