Gość Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 W dniu 9.07.2022 o 09:00, iks napisał: Ostatnio trochę mi skrzypiało na łączeniu, niepotrzebnie psiknąłem wd40 i na nierównościach się samo obracało (teraz wpuściłem tam powietrze sprężone żeby jednak był jakiś opór). No i klops. Lusterko lata przód-w tył, częściowo się udało zwiekszyć tarcie, wlewałem mydło w płynie w łączenie albo zmywacz do paznokci z acetonem https://www.quora.com/How-do-I-remove-WD-40-from-metal https://faq-ans.com/en/Q%26A/page=88e327bfe190953af1c9a0f6d130200c Co z tym zrobić, bo po prostu nie da się tak jechać.....
zekker Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Rozebrać, ile się da wytrzeć ręcznikiem papierowym czy toaletowym, wymyć porządnie kilka razy płynem do mycia naczyń lub jakimś bardziej specjalistycznym środkiem (sprawdzić czy nie zeżre plastiku). W tym lusterku da się te wszystkie "zawiasy" rozebrać. Będzie trochę zakamarków ale generalnie wszystko jest na wierzchu.
Gość Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Słabo to widze, bo ta niby śrubka jest słabo dostępna w tym miejscu. Myślałem bardziej o zalaniu to jakimś roztworem, to musi być jakaś konkretna ciecz, bo an przykład mydło mydłu nie równe.
zekker Napisano 8 Września 2022 Napisano 8 Września 2022 Bez rozebrania raczej nie da rady doczyścić. Ciężko będzie wypłukać z zakamarków. Która jest słabo dostępna? Jedna śrubka na wierzchu i masz większość rozebraną. Jak trzeba mocniej, to następna po wyjęciu lusterka z uchwytu jest spokojnie dostępna.
Czeczen Napisano 20 Września 2022 Napisano 20 Września 2022 Jest jeszcze fajne lusterko M-WAVE SPY MINI. Mam zamocowane zaraz za manetką i zwieszone pod kierownicą. Przy szerokości 630mm daje radę. Noga prawie nie zasłania.
Gość Napisano 28 Września 2022 Napisano 28 Września 2022 W dniu 8.09.2022 o 08:22, zekker napisał: Jedna śrubka na wierzchu i masz większość rozebraną. Racja, ale teraz znowuż ta część rozporowa do rury mi się chyba przekręciła i przy najechaniu na przeszkody czasem przesuwa się góra-dół @Czeczen a ta gumka przypadkiem się nie psuje? Potrzebuje czegoś takiego elastycznego na rogi.
Czeczen Napisano 28 Września 2022 Napisano 28 Września 2022 Mam to lusterko 3 albo 4 lata zaciągnięte na ostatnie oczko. Nie trzyma się na pewno już jak nowe ale nic się z nim nie dzieje.
zekker Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 17 godzin temu, iks napisał: Racja, ale teraz znowuż ta część rozporowa do rury mi się chyba przekręciła i przy najechaniu na przeszkody czasem przesuwa się góra-dół To dokręć mocniej
Gość Napisano 18 Października 2022 Napisano 18 Października 2022 W dniu 28.09.2022 o 17:23, Czeczen napisał: Mam to lusterko 3 albo 4 lata zaciągnięte na ostatnie oczko. Nie trzyma się na pewno już jak nowe ale nic się z nim nie dzieje. Mam podobne umieszczone na rogu, ale choć szyjka się nie rusza, to samo lusterko się trzęsie nawet na asflacie i to jest dziwne. A tu jak ze stabilnością? @zekker przekecone jest, i nie wiem czy zwyczajnie nawinąć na to jakąś cienką gumę...ale z jednym rogiem w drugim rowerze mam to samo, przekręcanie takich rzeczy moze się wiązac z wymianą na nowy chyba tylko i wyłącznie...
zekker Napisano 19 Października 2022 Napisano 19 Października 2022 A właściwy adapter założony? Z lusterkiem miałem ze dwa lub trzy pod różne średnice kierownicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.