Skocz do zawartości
  • 0

Błotnki NCS do Trek Dual Sport 1 (2022)

Gość Adam

Pytanie

Gość Adam
Napisano

Cześć

Mam pytanie dotyczące roweru Trek dual sport 1 i błotników do niego. Chciałem dokupić do niego sugerowane błotniki NCS. Posiadam ramę M

Czy lepiej kupić do tej ramy błotniki w wersji 28-35 MM czy też 35-45. W teorii obydwie wersje pasuje do ramy M. Którą lepiej?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawa wyjaśniona jedynie: 35-45. nie wiem co tam oznacza to, nie wnikałem

TK22_MISC_Road_MTB_Fenders_and_Racks_2May2022.pdf (scene7.com)

Zastanawiam się czy alternatywnie można dokupić zamiast tych NCSów błotniki od firmy SKS. W sumie SKS przygotował błotniki customowe do modelów Dual Sport 2/3 Equipped.
Może o tym ma ktoś jakąś widzę

Napisano
Cytat

Sprawa wyjaśniona jedynie: 35-45. nie wiem co tam oznacza to, nie wnikałem

Leżę. A wystarczyłoby "wniknąć" co zajęłoby minutę a wiedzialbyś, że chodzi o szerokość opony jaką masz zamontowaną

Napisano

Wniknąłem, potrzebuję błotnik na oponę max 28x1.75 (700x45C)
nie wiem natomiast jak to jest z tym mocowaniem i czy są jeszcze jakieś istotne przy tym parametry. Chciałbym coś kupić co pasuje do dual spot a nie wymaga wielkiego szarpania się z mocowaniem. NCS (45c) kosztują ok. 300 + do tego bagażnik wiec wychodzi dodatkowo 500 PLN do roweru. SKS wydają mi się jakościowo wcale nie gorsze do NCS ale nie mogę znaleźć informacji czy łatwo je zainstalować czy nie. Takie przykładowo SKSy BLUEMELS TREKING 28 kosztują 120PLN wiec różnica spora ale nie wiem jak z ich montażem.

co do twojego leżenia to nie masz z czego. nie każdy ma czas na siedzenie i grzebanie w necie. zadałem konkretne pytanie ten czy ten błotnik pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...