kostryn Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Witam posiadam kross hexagon 2.0 zakupiony bardzo niedawno Po 1 dniu użytkowania amortyzatory przednie bardzo skrzypią byłem z tym w serwisie I podobno to nie przeszkadza. Druga sprawa to gdy jadę po chodniku albo nie równej drodze to łańcuch drży przez co wydaje nie fajne dźwięki co z tym zrobić? 3 sprawa to że przerzutka jedna dużej się wrzuca lub zrzuca a inna krócej jest problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Skrzypienie to jedna z cech tych tanich widelców. Z czasem uszczelki się dotrą i będzie ciszej. Ze skaczącym łańcuchem nic nie zrobisz, nie ta klasa napędu. Punktu trzeciego nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Ktoś ci sprzedał niewyregulowany, czyli nieprzygotowany do jazdy rower. Wróć z nim do sprzedawcy i poproś o doprowadzenie roweru do stanu używalności oraz usunięcia usterki "amortyzatora", bo ten - mimo że jest tylko atrapą - skrzypieć nie powinien. To znaczy zależy, o jakim skrzypieniu mowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Cytat amortyzatory przednie bardzo skrzypią Nawet taka atrapa amortyzatorA nie powinna skrzypieć. Pewnie w środku jest totalna suchota. Cytat Druga sprawa to gdy jadę po chodniku albo nie równej drodze to łańcuch drży przez co wydaje nie fajne dźwięki co z tym zrobić O co dokładnie chodzi? Próbuje wejść na inną zębatkę czy obija się o widełkę? Jeżeli nic z tych rzeczy to tak będzie. Cytat 3 sprawa to że przerzutka jedna dużej się wrzuca lub zrzuca a inna krócej jest problemem? Pozwól, że przetłumaczę na j. polski, o ile sam dobrze zrozumiałem... Trzecia sprawa - przerzutka tylna/przednia (?) część biegów przerzuca szybciej, a część wolniej. A dokładniej? EDIT. Widzę, że przedmówcy byli szybsi. Tak to jest jak zacznie się pisać, a później obowiązki wzywają 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostryn Napisano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 1 godzinę temu, TheJW napisał: Ktoś ci sprzedał niewyregulowany, czyli nieprzygotowany do jazdy rower. Wróć z nim do sprzedawcy i poproś o doprowadzenie roweru do stanu używalności oraz usunięcia usterki "amortyzatora", bo ten - mimo że jest tylko atrapą - skrzypieć nie powinien. To znaczy zależy, o jakim skrzypieniu mowa... Ociera się o uszczelki i piszczy przy skoku 1 godzinę temu, skom25 napisał: Skrzypienie to jedna z cech tych tanich widelców. Z czasem uszczelki się dotrą i będzie ciszej. Ze skaczącym łańcuchem nic nie zrobisz, nie ta klasa napędu. Punktu trzeciego nie rozumiem. Że bieg 6 dłużej się zrzuca chodzi dokładniej mi że z 5 na 6 i dzieje się to tylko nigdy mam z przodu bieg 3 Oraz dłużej się wrzuca 3 czyli z 4 na 3 @chudzinkipo prostu łańcuch tak drży po nierównej drodze może to b spowodowane tym że zjeżdżałem z wysokiego krawężnika? Natomiast byłem w serwisie z tym amortyzatorem i powiedział że to normalne a smaru jest tak dużo że są czarne ślady na teleskopach i muszę wycierać a jak przejadę ten srebrny teleskop to jest cały tłusty 1 godzinę temu, TheJW napisał: Ktoś ci sprzedał niewyregulowany, czyli nieprzygotowany do jazdy rower. Wróć z nim do sprzedawcy i poproś o doprowadzenie roweru do stanu używalności oraz usunięcia usterki "amortyzatora", bo ten - mimo że jest tylko atrapą - skrzypieć nie powinien. To znaczy zależy, o jakim skrzypieniu mowa... Rower był robiony do jazdy czekałem 2 dni ponieważ serwisant mówił że go przygotuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 To, że czekałeś na rower i to co mówił serwisant nie oznacza, że jest przygotowany. Cytat po prostu łańcuch tak drży po nierównej drodze może to b spowodowane tym że zjeżdżałem z wysokiego krawężnika? Nie ma tak po prostu. Uderzył w rurkę od tylne trójkąta tylko przy zjeżdżaniu czy słychać go cały czas jakby próbował wejść na inną zębatkę? Z biegami nie ogarniam Twojego opisu. NIGDY mi nie skrzypiał nowy, nawet najtańszy Suntour. Ja bym reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostryn Napisano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 @chudzinkinie słychać niż że chce wejść na tylnia zębatkę tylko on skacze przy nie równym terenie i nie fajny jest to dzwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Panowie, zwłaszcza autor, starajcie się pisać po polsku, nie po polskiemu (chudzinki też). Tani amor może latami pracować bezgłośnie - nie wiem, może wtedy były lepsze (wyprodukowany w 2008), ale XCM dawał radę Problem z łańcuchem zostałby w dużym stopniu ograniczony, gdyby przerzutka była ze sprzęgłem, ale w niższych modelach jej nie montują. Różne czasy zmiany przełożeń wynikają ze złej regulacji przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostryn Napisano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 @KrissDeValnorczyli to ze skrzypi zostawić i wycierać po jardzej jeździe? czy reklamować dodam że mam przegląd do 60 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Jeżeli to faktycznie amor, a przy tym nowy, to nie powinno się tego tak zostawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostryn Napisano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 @KrissDeValnorczyli reklamować? Ani pytanie co może się dziać w przyszłości gdy to tak zostawię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Wydaje mi się, że sporą część opisanych problemów można by wyeliminowac regulując i smarując napęd oraz rozbierając, czyszcząc i smarując widelec. Jeśli nic nie zrpbisz ze smarowaniem widelca, to z czasem może pracować coraz dalej, aż w końcu w ogóle przestanie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 23 godziny temu, KrissDeValnor napisał: Panowie, zwłaszcza autor, starajcie się pisać po polsku, nie po polskiemu (chudzinki też). Uuuu, to mnie zaskoczyłeś. Chodzi o zjedzenie dwóch literek? Czy coś jeszcze? Dałem córce do sprawdzenia, bo ja już może trochę pozapominałem, i stwierdziła, że w dwóch miejscach pasowałoby dać przecinki... Skoro ja dostałem upomnienie za takie "przewinienia" to co z resztą forumowiczów? Co niektórzy chyba powinni dostawać bany 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 "widełkę" ? Ta widełka, tę widełkę... OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.