pl33 Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Witajcie, inaczej podejdę do tematu. Jako że nie znalazłem dużej liczby rowerów posiadających podwójne klamki hamulców, proszę o polecenie takich rowerów. Może ktoś coś więcej zna. Chodzi mi o taki coś jak ma np Giant AnyRoad. Rower bardziej typu gravel.
TheJW Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Gotowych rowerów z takim rozwiązaniem nie będzie za wiele. Skupiłbym się raczej na znalezieniu odpowiednich klamek (co też nie będzie raczej proste) i zamontowaniu ich w rowerze ze standardowymi hamulcami.
pl33 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Napisano 8 Lipca 2022 Wiesz może jak takie klamki mogą się nazywać, czego i gdzie szukać?
MikeSkywalker Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Klamki cyclocross, CX, te synonimy też występują. Dodam tylko że jeśli chodzi o dobór modelu to trzeba kierowcą się szerokością kierownicy w pożądanym miejscu montażu - bo klamki jak dobrze pamiętam są z obejmami 24/26/31.9
pl33 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Napisano 8 Lipca 2022 Dzięki bardzo, wiem przynajmniej czego szukać :).
KSikorski Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 W grupie shimano GRX jest rozwiązanie z dodatkowymi klamkami na środek kierownicy.
olo850 Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Wiadomo że każdemu wedle potrzeb ale jak ustaliłeś że coś takiego jest Ci potrzebne? Jeżeli nie miałeś nigdy roweru z barankiem i to ułatwić przesiadkę na baranka to spróbuj najpierw bez dodatkowych klamek, bo zakres ich zastosowania jest co najmniej specyficzny. Dla mnie osobiście enigmatyczny wręcz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.