matteus8 Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Mam do wyboru aluminiowego Marin Gestalt X11 albo karbonowego Rondo Ruut CF2 (poniżej ceny katalogowej!). Oba mają napędy 1x11, Marin - shimano, Rondo - SRAM Rival. Rower będzie użytkowany na codzień 50/50% szosa - szuter/leśna droga-pożarówka. Możliwe kilkudniowe wypady bikepackingowe, żadnych sakw, pakowanie możliwie na lekko. Moja waga na gotowo 70-75 kg. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z wymienionymi modelami? Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Przecież to dwa rowery o zupełnie różnym charakterze, tego się nie da porównywać. Gestalt to wycieczkowiec a rondo ma "sportową" geometrię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteus8 Napisano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Sprzęt kupiony. Pierwsze kilometry za mną, chyba się polubimy 😃. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 No i spoko. Poczytaj tylko nt. ustawień kąta kierownicy/klamkomanetek bo tak na pierwszy rzut oka to masz je za mocno zadarte przy tej różnicy wysokości pomiędzy siodłem a kierownicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.