matteus8 Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Mam do wyboru aluminiowego Marin Gestalt X11 albo karbonowego Rondo Ruut CF2 (poniżej ceny katalogowej!). Oba mają napędy 1x11, Marin - shimano, Rondo - SRAM Rival. Rower będzie użytkowany na codzień 50/50% szosa - szuter/leśna droga-pożarówka. Możliwe kilkudniowe wypady bikepackingowe, żadnych sakw, pakowanie możliwie na lekko. Moja waga na gotowo 70-75 kg. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z wymienionymi modelami? Pzdr!
Mihau_ Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Przecież to dwa rowery o zupełnie różnym charakterze, tego się nie da porównywać. Gestalt to wycieczkowiec a rondo ma "sportową" geometrię
matteus8 Napisano 17 Lipca 2022 Autor Napisano 17 Lipca 2022 Sprzęt kupiony. Pierwsze kilometry za mną, chyba się polubimy 😃. Temat do zamknięcia.
Mihau_ Napisano 17 Lipca 2022 Napisano 17 Lipca 2022 No i spoko. Poczytaj tylko nt. ustawień kąta kierownicy/klamkomanetek bo tak na pierwszy rzut oka to masz je za mocno zadarte przy tej różnicy wysokości pomiędzy siodłem a kierownicą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.