Marcin8452 Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Cześć, w najbliższym czasie jest szansa, że będę zmieniał amortyzator na MANITOU Markhor 27,5". Do tej pory rower był (i wciąż jest) na osi QR 9x100 i obręczach 26".Z każdym rokiem niestety ubywa już części do takiego zestawienia. O ile z przodu mam możliwość wymiany obręczy na sztywną oś wraz z amortyzatorem, to mocowania z tyłu nie zmienię. Jedyną rzeczą, jaką na tą chwilę będę zmieniał w rowerze jest amortyzator. W związku z tym zastanawiam się nad zakupem widelca pod koła 27,5 cala, aby w przyszłości być może mieć większy wybór części zamiennych. Z tyłu sprawdzałem i koła 27,5" się zmieszczą. W przypadku wymiany obręczy będę musiał się tylko kierować mocowaniem na QR, ale zarówno 27,5 i 26 cali powinny pasować. Wkładając dłuższy amortyzator wydaje mi się, że geometria roweru zmieni się nieznacznie. Na tą chwilę planuję jeździć na kołach 26", które są obecnie w rowerze. Co myślicie o takiej "inwestycji" w przyszłość? Cytuj
Gość Napisano 8 Lipca 2022 Napisano 8 Lipca 2022 Napraw Foxa, za pozostałą kasę kup sobie... cokolwiek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi