RabbitHood Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Kilka lata temu jak składałem sobie budżetowca zaczepiłem linkę tak jak prowadzi czerwona linia na zdjęciu i ładnie łukiem zawinąłem pod śrubą. Od tego czasu miałem kłopoty z przerzucaniem - jak ustawiłem dół kasety to górę trza było popychać, jak ustawiłem górę to dół nie chciał spadać. Myślę sobie - hak skrzywiony albo szimano szadoł. I jakoś z tym żyłem - bo to rower zapasowy i na specjalne okazje. Ostatnio zostały mi na "warsztacie" pancerze i linki po przeglądzie roweru znajomka i sobie myślę - a wymienię se. Z ciekawości zerknąłem do instrukcji i patrzę że linka chyba ma być inaczej zaczepiona. Po całej wymianie okazało się, że przerzutka chodzi jak nowa... Wniosek z tego taki - nawet takie szczegóły mają znaczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 1) Rower z Deca - źle założona linka na przedniej przerzutce; 2) Rower ze sklepu rowerowego, oddany po serwisie gwarancyjnym, na moją prośbę "wyregulowana" przednia przerzutka - serwisant nie zauważył, że przerzutka krzywo przykręcona.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.