Skocz do zawartości

[pozycja] prośba o ewentualne wskazówki

mattpl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Część, borykam się z problemem drętwienia dłoni lewej po 20km, zazwyczaj dwa ostatnie palce. Trochę zmieniłem swoje ustawienia i problem nadal pozostał. Skorzystałem z aplikacji myvelofit i trochę podreperowalem wszystkie ustawienia, pytanie czy może ktoś zerknąć i ewentualnie coś podpowiedzieć. Celowałem na kat w kolanie 38 stopni

Napisano

1. Jeździ się z ugiętymi rękami, ręce mają stabilizować pozycję a nie być głównym punktem podparcia, core ma trzymać tułów

2. Dłoń ma być "przedłużeniem przedramienia" a u ciebie jest jakiś dziwny kąt w nadgarstku\

Napisano

No właśnie bo apka kazała podnieść kierownicę o 10mm a z racji że nie ma już jak tego zrobić w podpowiedzi było o zwiększeniu kąta a więc kierownica w ten sposób poszła przez co tak teraz to wygląda 

Napisano

A może z innej strony zaatakować problem. Joga? Poważnie. Naprawianie ciała zamiast naprawiania roweru. Mi joga wiele dała w zakresie drętwień. 

Napisano

To jak naprawianie ciała to ja zaproponuję osteopatę, bo też uważam, że najpierw trzeba ustawić ciało, potem rower. Miałem problem przekręconych bioder - były obkręcone w okół osi kręgosłupa, lewe biodro bardziej do przodu wystawało niż prawe. Powodowało to nierówną pracę bioder i nóg, np. czasami jak chodziłem wyglądało jakbym lekko kulał. Problem wyeliminowany po pierwszej wizycie, łącznie miałem 3. Nie dość, że biodra proste, to cały kręgosłup nastawiony, w końcu mam rozluźnione mięśnie szyjne i już nie podnoszę ciągle niepotrzebnie barków. Może dzięki temu łatwo przyjąłem ostatnie obniżenie mostka o wszystkie podkładki, a bardzo ułatwiło mi to podjazdy, więc cieszę się, że mogę zostać przy tym ustawieniu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...