Skocz do zawartości

[Rower] Jaki wybrać pod 150 kg?

BARTOSZ72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM,

MAM 185 WZROSTU 150 WAGI POTRZEBUJĘ ROWERU DO JAZDY ABY ZRZUCIĆ MASĘ.
DO NORMALNEJ JAZDY PO MIEŚĆIE NA RAZIE BEZ EXTREMÓW,
W MIARĘ MOŻLIWOŚCI POPROSZĘ O DORADZTWO PRZY WYBORZE .  BUDŻET MAM OGRANICZONY BO JESTEM RENCISTĄ TAK DO 1700 ZŁ. MOŻE BYĆ UŻYWANY. BARDZIEJ CHODZI MI O TYP CZY MOŻE BYĆ TO NP CRUISER NP DALLAS? poZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA POMOC b.

• Mod Team
Napisano

Najrozsądniej byłoby wybrać rower typu cross. Po mieście będzie ok, a i w lekki teren można z czasem się zapuścić. Problemem będzie wytrzymałość takiego roweru, ale tutaj niemal każdy będzie poza limitem.

Jedyne czego potrzebujesz to roweru, który będzie dostępny, a tego za ciebie nikt nie jest w stanie sprawdzić.

Zwróć uwagę na kolekcję Unibike, zwykle mają dosyć wysokie limity wagowe swoich rowerów.

Szukaj roweru z kasetą zamiast wolnobiegu, na pewno wytrzyma większe obciążenie.

Napisano
18 godzin temu, BARTOSZ72 napisał:

150 WAGI POTRZEBUJĘ ROWERU DO JAZDY ABY ZRZUCIĆ MASĘ.

Proponuję zdecydowanie inny sposób, bo z rowerem za 1700 zł będzie ciężko ... 

Rower o DMC 170 kg, ale znaaacznie powyżej budżetu i z męską ramą https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy

@bogus, @KrissDeValnor, nie rażą Was wielkie litery na niebieskim (?) tle...? 🤔

Napisano

Ja przwez nie nie zauważyłem jaki Autor ma budżet. 

Za 1700 zł nie da się dostać nowego roweru. który wytrzyma takie obciążenie. 

Z kolei sprzęt używany to ryzyko, bo Twój rower musi mieć bardzo wysoką dopuszczalna masę całkowitą, a poza tym po rozkręceniu sprzętu może się okazać, że w środku są brud, woda i rdza.

• Mod Team
Napisano
8 godzin temu, chudzinki napisał:

nie rażą Was wielkie litery na niebieskim (?) tle...? 🤔

Rażą, ale z telefonu nie jestem w stanie tego poprawić...

Napisano

Siemanko,

ja ważę jeszcze troszkę więcej i jeżdżę rowerem na codzień. Na Twoim miejscu szukałbym rozwiązań prostych, tzn. rozglądałbym się za rowerem na stalowej ramie i ze sztywnym widelcem. Fajnie, jeśli miałby w miarę porządne koła i korby - pod ciężkim zawodnikiem te elementy niszczą się najszybciej. Nowe rowery będą raczej poza budżetem, ale używany na pewno da się znaleźć. Choćby coś takiego:

https://www.olx.pl/d/oferta/gary-fisher-alfresco-gravel-flatbar-xt-avid-sd7-cromo-3x9-CID767-IDPE1tC.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...